SİYONİST İŞGALCİLER EL HALİL'DE TERÖR ESTİRDİ

Onlarca yahudi yerleşimci teröristten oluşan eşkıya çetesi dün (13 Mayıs Cuma) gece El-Halil'in doğusundaki Vadi'l-Husayn ve Cabir Mahallesi bölgelerinde Filistinlilerden birinin evini gasp ettikten sonra gösteri iddiasıyla terör estirdiler.  

Görüntülenme: 580 Tarih: 14 Mayıs 2022 03:33
SİYONİST İŞGALCİLER EL HALİL'DE TERÖR ESTİRDİ

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre onlarca yerleşimci teröristten oluşan eşkıya çetesi Hz. İbrahim Camisi yakınında bulunan Vadi'l-Husayn ve Cabir Mahallesi semtlerinde Filistinlilere ve Araplara hakaret içeren çirkin sloganlar atarak provokatif gösteriler düzenlediler.

Bu arada işgal güçlerinin himayesi altında el koydukları Vadi'l-Husayn'da yer alan binanın önünde toplanıp İsrail işgal rejimi bayraklarını ve yahudileştirme faaliyetlerinin artırılmasını isteyen ırkçı pankartlar astılar. 

Olay hakkında açıklama yapan İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi Harun Nasıruddin, yerleşimci teröristlerin El-Halil'in Vadi'l-Husayn semtinde Filistinlilere ait bir binaya el koymalarının suç olduğunu belirterek, bu gaspın devam etmesinin kabul edilemeyeceğini, gasp edilen binanın onların elinden alınıp sahiplerine geri verilmesi için tüm yollara başvurulmasının ulusal bir görev olduğunu ifade etti. 

Nasıruddin, yerleşimci teröristlerin işgal güçlerinin gözleri önünde ve himayesi altında böyle bir suçu işleyebildiklerine dikkat çekerek bu olayın işgal rejiminin ırkçı yahudileştirme faaliyetlerinde izlediği hukuksuz politikaların bir parçasını oluşturduğuna işaret etti. 

İşgal rejimi, Filistinlilerin mülklerine el koymada yerleşimci teröristleri bir tür milis güç olarak kullanıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar