TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ AĞIR YARALI FİLİSTİNLİ GENCİ ESİR ALDI

Filistin Esir Kulübü, işgal yönetimi tarafından, dün Cenin'de ağır yaralanmasından sonra İsrail'in Hayfa'daki Rambam Hastanesi'ne kaldırılan 19  yaşındaki Hamza Abid'in gözaltında tutulduğu yönünde, ailesine bilgi verildiğini duyurdu.  

Görüntülenme: 778 Tarih: 14 Mayıs 2022 08:02
TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ AĞIR YARALI FİLİSTİNLİ GENCİ ESİR ALDI

Abid'in işgal güçlerinin dünkü saldırısında kafasından isabet alarak ağır yaralandığı, bu yüzden el ve bacağının felç olduğu ve halen suni solunum cihazına bağlı olarak hayatını devam ettirdiği ifade edildi. 

Esir Abid'in ailesi onu, yaralanmasından sonra hastaneye götürmek üzere El-Celeme askeri kontrol noktasına ulaştığında işgal güçleri onları üç saat rehin tutmuş, sonra yaralının hastaneye nakledilmesine izin vermişlerdi. 

Filistin Esir Kulübü'nün böyle ağır yaralı durumda ve yoğun bakıma ihtiyacı olan bir insanın esir edilmesinin, işgal rejiminin işlediği binlerce insanlık suçundan sadece biri olduğunu dile getirdi. 

Esir Kulübü, Abid'in hayatından tamamen işgal rejiminin sorumlu olduğunu vurguladı. 

Esir Kulübü'nün açıklamasında son dönemde işgal güçleri tarafından yaralananların önemli bir kısmının Cenin bölgesinden olduğuna dikkat çekildi. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar