EMEKLİ SİYONİST GENERAL YİTZHAK BRİCK'TEN TARİHİ İTİRAF

İşgal güçlerinin eski generallerinden Yitzhak Brick, Kara Kuvvetleri’nin ordu içerisinde göz ardı edildiğini iddia ederek, savaşa hazır olmadıklarını itiraf etti. 

Görüntülenme: 1052 Tarih: 13 Mayıs 2022 00:04
EMEKLİ SİYONİST GENERAL YİTZHAK BRİCK'TEN TARİHİ İTİRAF

Siyonist Ordunun eski Tümgenerali Yitzhak Brick, genelde İsrail ordusu, özelde ise kara kuvvetleri ordusuna atıfta bulunarak, ülkesi için önemli uyarılarda bulundu.

'İsrail' Kanal 12'ye verdiği demeçte, savaş alanında kaybetmek istemeyen işgal rejimi ordusunun caydırıcılık ve zafer kazanma yeteneğinden tamamen yoksun olduğunu itiraf eden Brick "Bugün kara birlikleri, güvenlik teşkilatının kendilerine güvenmediğini ve ihtiyaç duyulanın içine dahil edilmediklerini düşünüyor” dedi.

Eski İsrailli general “Bundan dolayı ordu, keskin bir şekilde zayıflıyor” diye ekledi. Güvenlik teşkilatının davranışları ve bu düşünce tarzının, savaş alanında daha fazla kaybın yaşanmasına yol açabileceği konusunda uyaran eski Siyonist general, “Bu davranış, askerlerin savaşma motivasyonlarının yanı sıra savaşma ruhunu da zedelemiştir. Caydırıcılık çöktü ve risk almaya hazır bir görüntü sergilenmiyor” dedi.

“Askerler, İsrail ordusunun en yüksek komutasının Hava Kuvvetleri, istihbarat ve siber birimden oluştuğunu savunuyor” diyen Brick devamında, “Kara Kuvvetleri dikkate alınmıyor” ifadesini kullandı.

Ayrıca İsrail Hava Kuvvetleri’nin çok kanatlı muharebe yeteneğini kaybettiğini vurgulayan Brick, “Tek başına savaşı kazanamayacak bir Hava Kuvvetleri ordusuna döndük” dedi. Birçok iyi ordu komutanının, ordudaki kalıcı hizmetini sürdürmeyi artık düşünmediğini ve ordudaki çalışmalarını bir iş olarak gördüğünü söyleyen Brick, askerlerin bundan dolayı artık komutanlarına güvenmediğini ve bunun çok tehlikeli olduğunu belirtti.

"Askerlerin fedakarlığa hazır olması gerektiğini anlamayan bir toplumda, askeri üstünlüğün değeri yoktur" diyen eski Siyonist general, ordunun savaşa hazırlıksızlığı hakkında çok kritik bir rapor yayınladığını hatırlatarak “Yazdığım her kelimeden ben sorumluyum: genel olarak 'İsrail' ordusu ve özel olarak kara ordusu savaşa hazır değil” ifadesini kullandı.

Brick açıklamasının devamında “Savaşma ruhundan, zaferin değerinden ve fedakârlık yapma isteğinden yoksun olmak kaybetmeye götüren şeylerdir ve bunlarla mücadele etmek, İsrail'in korunması için gerekli olan gücü ve caydırıcılığı geri getirecektir” diye konuştu.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar