EL HALİL'DE ÇATIŞMA

İşgal güçleri Batı Şeria'nın El-Halil ve Tulkerem şehrinde ve işgal altındaki Kudüs'te düzenledikleri baskınlarda yine bazı Filistinlileri gözaltına aldı. El-Halil şehrinin merkezinde de işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar meydana geldi.  

Görüntülenme: 716 Tarih: 13 Mayıs 2022 19:16
EL HALİL'DE ÇATIŞMA

El-Halil şehrinde işgal güçlerinin dün (12 Mayıs Perşembe) gece düzenledikleri baskında Midhat Salih Gays ve onun kardeşinin oğlu Şahde Musa Gays isimli iki Filistinliyi gözaltına aldıkları, şehrin merkezinde de işgal güçleriyle çatışmalar olduğu haber verildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre şehrin merkezindeki Şelale Caddesi'nde meydana gelen çatışmalarda işgal güçleri Filistinlilere madeni mermilerle, ses bombalarıyla ve göz yaşartıcı gaz bombalarıyla saldırdı. Ancak herhangi bir yaralanma olayı olmadığı belirtildi. 

Tulkerem ve Kudüs'te ise işgal güçlerinin iki Filistinliyi gözaltına aldıkları ifade edildi. 

Yerel kaynaklar işgal güçlerinin işgal altındaki Kudüs'ün Esbat Kapısı civarında henüz kimliği belirlenemeyen bir genci gözaltına aldıklarını bildirdi. 

İşgal güçlerinin Tulkerem'in doğusundaki Bel'a Kavşağı'na kurdukları geçici kontrol noktasında da 30 yaşındaki Yasir Mahmud Abdurrahim'i gözaltına aldıkları haber verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar