ŞİRİN EBU AKİLE'NİN ŞEHİT EDİLMESİNE TEPKİLER DEVAM EDİYOR

El-Cezire'nin Filistin muhabirlerinden ünlü gazeteci Şirin Ebu Akile'nin İsrail işgal güçleri tarafından, Cenin mülteci kampına yaptıkları baskını görüntülemesi esnasında kasten hedef alınarak şehit edilmesi olayına Filistin'den, Arap dünyasından ve uluslararası çevrelerden tepkiler ve kınamalar devam ediyor.  

Görüntülenme: 668 Tarih: 12 Mayıs 2022 15:19
ŞİRİN EBU AKİLE'NİN ŞEHİT EDİLMESİNE TEPKİLER DEVAM EDİYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Ebu Akile'nin öldürülmesinin kasten işlenmiş bir cinayet olduğunu ve işgal rejiminin vahşi terör politikasının üstünü örtemeyeceğini dile getirdi. 

Başta Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve hareketin Yurt Dışı Başkanı Halid Meşal olmak üzere hareketin liderleri El-Cezire'nin Filistin Ofisi Müdürü Velid El-Umeri'yi telefonla arayarak başsağlığı dileklerini iletti ve cinayeti şiddetle kınadıklarını dile getirdiler. 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) de cinayetle ilgili açıklama yaparak Ebu Akile'nin öldürülmesinin işgal rejiminin, kendisinin ırkçı politikasını dünya kamuoyuna yansıtan basına karşı sürdürdüğü savaşta gerçekleştirdiği cinayetler silsilesinin bir halkasını oluşturduğunu belirtti. 

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu'l-Gayt da Ebu Akile'nin öldürülmesinin, işgal rejiminin gözden kaçmaması gereken çirkin bir cinayeti olduğunu dile getirdi. 

Katar Dış İşleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani de Şirin Ebu Akile'nin ailesine başsağlığını iletirken işgal rejiminin bu cinayetinin mutlaka sorgulanması gerektiğini vurguladı.

Bu arada Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde ve dünyanın değişik ülkelerinde Ebu Akile cinayetinden dolayı insanların işgal rejimine tepkilerini ortaya koydukları muhtelif gösteriler düzenlendi. Gösterilerin bugün de devam edeceği haberlerde belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar