ŞİRİN EBU AKİLE'NİN OTOPSİ SONUCU AÇIKLANDI

El-Cezire'nin Filistin'deki etkili muhabiri, tecrübeli gazeteci Şirin Ebu Akile'nin cesedi üzerinde yapılan otopsinin ilk sonuçları onun, İsrail işgal rejimi askerleri tarafından kasten ve doğrudan hedef alınarak öldürüldüğünü ortaya koyuyor.  

Görüntülenme: 946 Tarih: 12 Mayıs 2022 15:21
ŞİRİN EBU AKİLE'NİN OTOPSİ SONUCU AÇIKLANDI

Nablus şehrindeki Necah Üniversitesi'ne bağlı Adli Tıp İdaresi'nin Müdürü Reyyan El-Ali, yapılan otopsinin onun hızlı kurşunla vurulduğunu ve bir metreden daha kısa bir mesafeden atılmış mermiyle vurulmuş olabileceğini gösteren hiçbir delil bulunmadığını vurguladı. 

El-Ali otopsinin yapılmasından sonra düzenlediği basın toplantısında, cesetten deforme olmuş bir merminin çıkarıldığını ve laboratuvar incelemesinin devam ettiğini ifade etti. 

Bu arada El-Cezire'nin Filistin Ofisi Müdürü Velid El-Umeri de, El-Cezire'nin Ebu Akile'nin kasten hedef alınarak vurulması olayından dolayı İsrail işgal rejimine dava açacağını ve olayın peşini takip edeceğini söyledi. 

El-Umeri, Ebu Akile'nin tamamen basın kıyafeti giymesine rağmen işgal askerinin onu bilerek ve öldürmek kastıyla hedef aldığına dikkat çekti. 

Katar merkezli El-Cezire televizyonunun Filistin muhabirlerinden tecrübeli gazeteci Şirin Ebu Akile dün (11 Mayıs Çarşamba) sabah işgal güçlerinin Cenin mülteci kampına düzenledikleri baskını görüntülemesi esnasında işgal güçleri tarafından kasten vurularak şehit edilmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar