ŞİRİN EBU AKİLE İÇİN RAMALLAH'TA CENAZE MERASİMİ DÜZENLENDİ

İsrail işgal güçlerinin dün (11 Mayıs Çarşamba) sabah Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında, işgalciler tarafından kasten öldürülen, El-Cezire televizyon kanalı muhabiri Şirin Ebu Akile için bugün Filistin Yönetimi'nin merkezi durumundaki Ramallah şehrinde büyük bir kalabalığın katıldığı resmi cenaze töreni düzenlendi.  

Görüntülenme: 1324 Tarih: 12 Mayıs 2022 12:14
ŞİRİN EBU AKİLE İÇİN RAMALLAH'TA CENAZE MERASİMİ DÜZENLENDİ

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas burada yaptığı konuşmada Ebu Akile'nin öldürülmesinden tamamen İsrail yönetiminin sorumlu olduğunu vurgulayarak; "İsrail yönetimi ile ortak soruşturmayı kesinlikle reddediyoruz. Çünkü cinayetin faili odur ve biz hiçbir şekilde ona güvenmiyoruz. Biz suçluların yargılanması için doğrudan Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvuracağız." dedi. 

Ramallah'ta Hükümet Meydanı'nda (El-Mukata'a) düzenlenen törenden sonra Ebu Akile'nin cenazesini taşıyan askeri araç, cenazenin defnedileceği Kudüs'e doğru harekete geçti. Kudüs'te yarın ikindi vakti El-Halil Kapısı'ndaki Rum Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenecek törenden sonra, Ebu Akile'nin anne ve babasının da gömülü olduğu Siyon Dağı Mezarlığı'na defnedileceği belirtildi. 

Bu arada işgal güçlerinin işlediği bu vahşi cinayete yönelik tepkilerin ve kınamaların da devam ettiği dile getirildi. Cinayete tepki amaçlı açıklamalar yapan sivil toplum kuruluşları, uluslararası kurumların yöneticileri ve devlet yetkilileri işgal rejiminin bu cinayetinin mutlaka sorgulanması gerektiğini vurguladılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar