İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

Siyonistlere ait Yediot Ahranoot gazetesinin yayınladığı habere göre İsrail işgal rejiminin Filistin'in Batı Şeria bölgesinde "Sivil Yönetim" olarak isimlendirilen organına bağlı, Yüksek Planlama ve İnşa Konseyi bugün (12 Mayıs Perşembe) Batı Şeria topraklarına inşa edilmiş yahudi yerleşim merkezlerine 3988 adet yeni yerleşim birimi inşa edilmesi planını nihai olarak onaylamak üzere toplanıyor.  

Görüntülenme: 705 Tarih: 12 Mayıs 2022 16:17
İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

Haberde söz konusu organın, son yedi aydan beri, 3988 yeni yerleşim biriminin inşası planını onaylamak üzere ilk kez toplandığı belirtildi. 

Öte yandan yahudi yerleşimini desteklemek için çalışan siyonist örgütler, bu kadar ek birim inşa edilmesi planının onaylanacağının açıklanmasına rağmen yine de işgal hükümetine tepki gösterdiler. Yahudi yerleşimini desteklemek için çalışan siyonist örgütler, normalde planda daha çok sayıda yerleşim birimi inşa edilmesinin söz konusu olduğunu, nihai planda sayının düşürüldüğünü iddia ettikleri için tepki gösterdiler. 

Söz konusu siyonist yerleşim örgütlerinin, Batı Şeria'da yerleşim merkezlerine inşa edilecek yeni yerleşim birimlerinin sayısının artırılması için bir haftadan beri hükümet ofislerinin önünde gösteriler düzenledikleri haberlerde dile getirildi. 

İşgal rejiminin belirtilen ek yerleşim birimleri inşası planının onaylanması işlemini ABD Başkanı Joe Biden'in önümüzdeki Haziran ayında yapmayı düşündüğü "İsrail" ziyareti öncesinde gerçekleştirmek için acele ettiğine dikkat çekildi. 

İşgal rejiminin Biden'ın ziyareti sırasında Abraham Anlaşması ülkelerinin liderlerine ek olarak Mısır ve Ürdün liderleriyle de görüşme yapmak istediği ifade edildi. 

Batı Şeria topraklarındaki yahudi yerleşim merkezlerinin tümü Filistinlilerden tamamen hukuka aykırı bir şekilde ve zorla gasp edilen arazilerin üzerine inşa edilmiş durumda. BM kararlarına ve uluslararası hukuka göre siyonist işgal rejiminin Batı Şeria'daki varlığı işgal olarak tanımlandığından bu bölgeye inşa ettiği tüm yahudi yerleşim merkezleri de gayri meşru sayılıyor. Ancak işgal rejiminin yahudileştirme faaliyetlerinin önüne geçilmesi için hiçbir şey yapılmıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar