KUDÜS'TE ÇATIŞMA

İşgal güçlerinin dün (11 Mayıs Çarşamba), işgal altındaki Kudüs'ün kuzeybatısında yer alan Biddu kasabasına düzenledikleri baskın sırasında çıkan çatışmalarda beş Filistinlinin yaralandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 840 Tarih: 12 Mayıs 2022 22:04
KUDÜS'TE ÇATIŞMA

Yerel kaynakların verdiği haberlerde işgal güçlerinin kasabaya baskın düzenleyerek Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'na mensup, Mahmud Hamidan ve Ahmed Zehran isimli şehitlerin ailelerinin evlerini aramak istedikleri belirtildi. 

İşgal güçlerinin baskında söz konusu şehitlerin civarda asılı fotoğraflarını ve Hamas bayraklarını kaldırmak istedikleri ve bir askeri kontrol noktası kurdukları, Filistinli gençlerin de onları taşladıkları haber verildi. 

Kızılay teşkilatı, ekiplerinin Kudüs'ün Beytu Hanina mıntıkasında çıkan çatışmalarda 5 yaralıya müdahalede ettiklerini ve bunlardan birinin hastaneye kaldırıldığını, yaralılardan birinin de ilk yardım ekiplerinden olduğunu açıkladı. Açıklamada işgal güçlerinin ilk yardım ekiplerinin yaralılara müdahale etmesine engel olduğuna dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar