İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ EL HALİL'DE FİLİSTİNLİLERE AİT BİR EVİ YIKTI

İşgal güçleri bu sabah (11 Mayıs Çarşamba) Batı Şeria’nın El-Halil vilayetinde Filistinli bir esirin evini ve Kudüs’te Filistinlilere ait bir tesisi yıktı. 

Görüntülenme: 877 Tarih: 11 Mayıs 2022 07:47
İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ EL HALİL'DE FİLİSTİNLİLERE AİT BİR EVİ YIKTI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin el-Halil’in güneyindeki Yatta beldesine bağlı et-Tevane köyüne baskın düzenlediğini ve esir Muhammed Fadl Rabi’ye ait 70 metrekare genişliğindeki evi yıktığını bildirdi.
 

İşgal güçlerince evi yıkılan esir Muhammed Fadl Rabi’nin bir yıl önce gözaltına alındığı, evli ve dört çocuk babası olduğu kaydedildi.
 

İşgal güçlerinin bu sabah ayrıca Kudüs’ün güneydoğusundaki Cebel el-Mükebbir beldesinde bir ticari tesisi yıktığı ifade edildi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Cebel el-Mükebbir beldesine baskın düzenlediğini ve Ali Haydar el-Kanber’e ait ticaret ofisini yıktığını söyledi.
 

Filistinlileri topraklarını bırakıp göç etmeye zorlamak isteyen işgal yönetimi, Filistinlilere ait evleri ve işyerlerini ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıkıyor.
 

İşgal altındaki topraklarda Yahudi yerleşimciler için sürekli yeni konutlar inşa eden işgal yönetimi, nüfus artışı sebebiyle konut sıkıntısı çeken Filistinlilere ise inşaat izni vermiyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar