ŞİRİN EBU AKİLE HAKK'A UĞURLANDI

İşgal güçlerinin bu sabah (11 Mayıs Çarşamba) Cenin Kampı’na düzenlediği baskını takip ederken keskin nişancı işgal askerinin açtığı ateşle şehit olan el-Cezire kanalı muhabiri Şirin Ebu Akile binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi. 

Görüntülenme: 828 Tarih: 11 Mayıs 2022 18:04
ŞİRİN EBU AKİLE HAKK'A UĞURLANDI

Cenaze törenine katılanlar Şirin Ebu Akile’nin Filistin bayrağına sarılı naaşını İbn Sina Hastanesi’nden alarak Cenin Kampı caddelerinde dolaştırdı ve Filistinli gazeteci Cenin’deki Latin Kilisesi avlusunda Papaz Firas Ziyab tarafından yönetilen ayinin ardından toprağa verildi.
 

Cenaze törenine katılanlar işgale karşı mücadelenin devam etmesini ve Filistinliler arasında birliğin sağlanmasını isteyerek, Şirin Ebu Akile’nin işgal güçlerince yargısız infazla katledilmesini ve gazetecilerin hedef alınmasını kınadı.
 

Bu arada, Cenin vilayetinde yas ilan edildiği ve dükkanların kepenklerini kapattıkları ifade edildi.
 

Arap Birliği, el-Cezire kanalı muhabiri Şirin Ebu Akile’nin Cenin Kampı’nda işgal güçlerinin açtığı ateşle hayatını kaybetmesini kınadı.
 

Arap Birliği Genel Sekreterliği, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin hakkın ve hakikatin, özgürlüğün ve haklı davaların sesini kısmak istediğini, uluslararası soruşturma ve yargılama gerektiren cinayetten tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar