KEMAL EL HATİB ŞİRİN EBU AKİLE'NİN KATLEDİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

1948’de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket’in başkan yardımcısı Şeyh Kemal el-Hatib, gazeteci Şirin Ebu Akile’nin bu sabah (11 Mayıs Çarşamba) yargısız infazla öldürülmesinin işgal ordusunun da tıpkı işgal hükümeti gibi ahlaksız olduğunun ve kanun tanımadığının göstergesi olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 927 Tarih: 11 Mayıs 2022 00:36
KEMAL EL HATİB ŞİRİN EBU AKİLE'NİN KATLEDİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Şirin Ebu Akile’nin öldürülmesinin amacının işgal güçlerinin ortaya çıkmasını ve dünyanın görmesini istemediği hakikati öldürmek olduğunu belirten el-Hatib, işgalcilerin her gün Filistin halkına yönelik birçok cinayet işlediklerine dikkat çekti.
 

Gazetecilerin, ilk yardım ekiplerinin, yaşlıların, kadınların ve çocukların öldürülmesinin ve siyasi cinayetlerin işgal ordusunun gerçek yüzünü gösterdiğini kaydeden el-Hatib, Büyük Felaket’in (en-Nekbe) 74’üncü yıldönümünde Filistin davasının zafer kazanacağını, çünkü onun batılın karşısında hakkın, zulmün karşısında adaletin, işgale karşı vatanseverlerin davası olduğunu ifade etti.
 

İşgal güçlerinin Cenin Kampı’na düzenlediği baskını takip eden el-Cezire kanalı muhabiri Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile bu sabah işgal askerlerinin açtığı ateşle şehit olurken bir başka gazeteci de yaralandı.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı, Şirin Ebu Akile’nin doğrudan başına isabet eden kurşunla hayatını kaybettiğini açıkladı. İbn Sina Hastanesi’ne ağır yaralı olarak kaldırılan gazetecinin kısa süre sonra şehit olduğu ifade edildi.
 

Gazeteci Şirin Ebu Akile’nin işgal güçlerince şehit edilmesine Filistin dahilinden ve haricinden büyük tepki gelirken, işgal rejimi yöneticilerinin Filistinlileri hedef alan cinayetler sebebiyle yargılanmaları çağrıları yapıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar