FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARI ŞİRİN EBU AKİLE'NİN ŞEHİT EDİLMESİNİ KINADI

Filistinli gruplar ve resmi kurumlar, el-Cezire kanalı muhabiri gazeteci Şirin Ebu Akile’nin Cenin kentine ve Cenin Kampı’na baskın düzenleyen işgal güçleri tarafından şehit edilmesini kınayarak, işgalcilerin gerçeklerin üzerini örtmek istediklerini söyledi. 

Görüntülenme: 987 Tarih: 11 Mayıs 2022 11:51
FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARI ŞİRİN EBU AKİLE'NİN ŞEHİT EDİLMESİNİ KINADI

Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildirilerde Siyonist canilerden hesap sorulması ve basın kurumlarının Filistinli gazetecilerin himayesi için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri çağrıları yapıldı.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi İzzet er-Reşak, işgal güçlerinin el-Cezire kanalı muhabiri Şirin Ebu Akile’yi hedef almasını “çirkin bir cinayet” ve “yargısız infaz” olarak niteledi.
 

İzzet er-Reşak, bu sabah konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yalan üzerine kurulu işgalin hakikati hedef aldığını, cinayetlerini gizlemeye çalıştığını, Filistin halkına ve gazetecilerine yönelik kasıtlı cinayet işlediğini ifade etti.
 

Gazze’deki Hükümet Enformasyon Ofisi de Şirin Ebu Akile’nin işgal güçlerince şehit edilmesinin işgalcilerin Filistinli gazeteciyi hedef alan ihlallerinin son halkasını teşkil ettiğini kaydetti.
 

Filistin’de faaliyet gösteren el-Mücahidin Hareketi ile Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi de el-Cezire Kudüs muhabirinin işgal güçleri tarafından şehit edilmesini kınadı.
 

İşgal güçlerinin Cenin Kampı’na düzenlediği baskını takip eden El-Cezire kanalı muhabiri Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile bu sabah (11 Mayıs Çarşamba) işgal askerlerinin açtığı ateşle şehit olurken bir başka gazeteci de yaralandı.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı, Şirin Ebu Akile’nin doğrudan başına isabet eden kurşunla hayatını kaybettiğini açıkladı. İbn Sina Hastanesi’ne ağır yaralı olarak kaldırılan gazetecinin kısa süre sonra şehit olduğu ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar