GAZETECİ ŞİRİN EBU AKİLE SİYONİST ASKERLER TARAFINDAN ŞEHİT EDİLDİ (VİDEO)

İşgal güçlerinin Cenin Kampı’na düzenlediği baskını takip eden El-Cezire kanalı muhabiri Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile bu sabah (11 Mayıs Çarşamba) işgal askerlerinin açtığı ateşle şehit olurken bir başka gazeteci de yaralandı. 

Görüntülenme: 1375 Tarih: 11 Mayıs 2022 23:03
GAZETECİ ŞİRİN EBU AKİLE SİYONİST ASKERLER TARAFINDAN ŞEHİT EDİLDİ (VİDEO)

Filistin Sağlık Bakanlığı, Şirin Ebu Akile’nin doğrudan başına isabet eden kurşunla hayatını kaybettiğini açıkladı. İbn Sina Hastanesi’ne ağır yaralı olarak kaldırılan gazetecinin kısa süre sonra şehit olduğu ifade edildi.
 

İşgal güçlerinin Cenin Kampı’na düzenlediği baskını takip eden bir diğer gazeteci Ali es-Semudi’nin de sırtından kurşunla yaralandığı ve durumunun iyi olduğu bildirildi.
 

El-Cezire Ofisi Müdürü Velid el-Omeri, Şirin Ebu Akile’nin işgal güçlerinin baskın düzenlediği Cenin kentindeki ve Cenin Kampı’ndaki gelişmeleri takip etmeye gittiğini ve üzerinde gazeteci olduğunu belirten yelek bulunduğunu, buna rağmen işgal güçlerinin Filistinli gazeteciyi keskin nişancı ateşiyle hedef aldığını söyledi.
 

İşgal güçleri Cenin kentine ve Cenin Kampı’na baskın düzenleyerek bölgeyi birçok yönden kuşattı.
 

Cenin kentine ve Cenin Kampı’na 40’tan fazla devriye aracıyla ve özel kuvvetler desteğinde baskın düzenleyen işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında çatışmaların yaşandığı kaydedildi.
 

Gazeteci Şirin Ebu Akile 1971 yılında Kudüs’te dünyaya geldi. Ürdün Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde mimarlık eğitimi alan Ebu Akile, daha sonra gazeteciliğe yönelerek Ürdün Yermük Üniversitesi’nde gazetecilik okudu ve çeşitli kurumlarda gazeteci olarak çalıştıktan sonra 1997’de el-Cezire kanalının Kudüs muhabiri olarak görev yapmaya başladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar