SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA'DA BİRÇOK BÖLGEYE BASKIN DÜZENLEDİ

İsrail işgal güçlerinin dün (9 Mayıs Pazartesi) gece Batı Şeria'daki Nablus, Tulkerem ve Kalkilya'ya düzenlediği baskınlarda yaralananlar ve atılan gaz bombalarından etkilenenler oldu.  

Görüntülenme: 715 Tarih: 10 Mayıs 2022 09:33
SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA'DA BİRÇOK BÖLGEYE BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin Nablus'un doğu tarafına yaptığı baskın İsrail işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalara neden oldu. Çatışmalarda biri yüzünden olmak üzere üç genç işgal güçlerinin attığı kauçuk kaplamalı mermilerle yaralandı. Ayrıca birçok kişi de atılan gaz bombalarından etkilendi. 

İşgal güçlerinin bu bölgeye baskını, Yusuf'un Kabri olarak isimlendirilen türbeye yahudi yerleşimcilerin Telmud ayinleri yapmak amacıyla otobüslerle bir sefer düzenlemek istemeleri sebebiyle, onların otobüslerini güvenceye almak amacıyla düzenlediği bildirildi. Yahudi yerleşimciler, tarihi kaynaklarda Yusuf adında bir şeyhe ait olduğu söylenen bu türbenin Hz. Yusuf'un kabri olduğunu iddia ediyor ve zaman zaman dini ayinler yapmak için baskınlar düzenliyorlar. 

İşgal güçlerinin Tulkerem'in güneyindeki El-Kefriya yolundan geçen araçlara saldırmaları ve gaz bombaları atmaları sebebiyle de onlarca kişinin nefes alma krizi yaşadığı haber verildi. 

İşgal güçlerinin Kalkilya'nın doğusundaki Azun kasabasına baskın düzenlemeleri sebebiyle çıkan çatışmada Filistinli gençlerin molotof kokteylleri atması yüzünden bazı işgalci askerlerin yaralandığı haber verildi. Çıkan çatışmada Filistinlilerden de, işgal güçlerinin ve onlara destek veren yahudi yerleşimcilerin saldırılarından dolayı yaralananlar oldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar