EL HADİRA ŞEHİTLERİ HAKK'A UĞURLANDI

Bugün (9 Mayıs Pazartesi) Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki Ummu'l-Fahm şehrinin ahalisi yaklaşık kırk gün önce El-Hadira şehrinde işgalcilere yönelik feda eylemi gerçekleştirdikten sonra şehit edilen Eymen ve İbrahim İğbariye'nin cenazelerini kaldırmak için tören düzenledi.  

Görüntülenme: 801 Tarih: 09 Mayıs 2022 00:06
EL HADİRA ŞEHİTLERİ HAKK'A UĞURLANDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri, iki şehidin cenazesini gece yarısından sonra 02.30 civarında teslim etti. 

Yine yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, işgal polisi şehitlerin ailelerine cenaze törenine katılacak kişi sayısının 100'ü geçmemesini ve törende Filistin bayrakları taşınmamasını şart koştu. İşgal polisi aileleri şartlara uymamaları durumunda 50 bin şekel (150 bin tl) para cezasına çarptıracağı tehdidinde bulundu. 

İşgal polisi aynı zamanda cenazelerin kaldırılması esnasında, mezarlığın üzerinde helikopterle gidişatı takip etti. 

Cenazeler şehitlerin ailelerinin evlerinden alınarak doğrudan mezarlığa götürüldü. Katılanlar "Kanımız, canımız sana feda olsun ey şehit!" diye slogan attılar. 

Birbirlerinin kuzeni olan söz konusu iki genç 27 Mart 2022 tarihinde Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan El-Hadira şehrinde iki işgal polisinin öldürülmesine, bazı polislerin de yaralanmasına neden olan feda eylemi gerçekleştirmişlerdi. 

İşgal güçleri Filistinlilerin hedef alındığı saldırılarda şehit edilenlerin cenazelerine el koymaya büyük özen gösteriyor. Bunu başarabilmesi durumunda cenazelerin teslim edilmesi için ailelerini birtakım şartları kabul etmeye zorlamak amacıyla onları rehin tutuyor. Ailelerin şartları kabul etmemesi durumunda cenazeleri teslim etmeyerek Rakamlar Mezarlığı olarak isimlendirilen ve her bir mezara bir numara verildiği, gömülen kişinin isminin yazılmadığı bir mezarlığa gömüyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar