BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

İşgal güçleri bugün (9 Mayıs Pazartesi) gece saatlerinden itibaren Batı Şeria'nın değişik bölgelerine baskınlar düzenledi ve birçok kişiyi gözaltına aldılar. Bu arada bazı evlere de yıkım amaçlı operasyonlar düzenlendiği haber verildi.  

Görüntülenme: 932 Tarih: 09 Mayıs 2022 13:21
BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin baskınlarından, gözaltı ve yıkım operasyonlarından dolayı muhtelif şehirlerde ve köylerde çatışmalar meydana geldi. 

Nablus'un doğusundaki Beyt Decen kasabasında, şafak sökmeden önce baskın düzenleyen işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar meydana geldi. 

Nablus'taki Kızılay teşkilatı, ekiplerinin Beyt Decen'de 36 kişiye müdahale ettiğini bunlardan üçünün kauçuk kaplamalı mermiyle bir kişinin düşerek yaralandığını diğerlerinin de atılan gaz bombalarının yaydığı zehirli gazlardan etkilendiğini bildirdi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre burada Imad Semir Ebu Halvan ve Adil Salih Ebu Halvan isimli vatandaşlara ait ve her ikisi de ikişer kattan oluşan evler işgal güçleri tarafından yıkıldı. 

İşgal güçlerinin bu bölgede aynı zamanda seraların ısıtılmasında kullanılan prefabrike bir yapıyı, işgal askerlerinin atış alanı içine inşa edildiği iddiasıyla yıktıkları belirtildi.

İşgal güçleri Tubas şehrinin doğusundaki Aynun Harabeleri mıntıkasında Kemal Faris Ebu Mutavi isimli vatandaşa ait olan ve toplam 100 m2'lik alana sahip inşaat halindeki iki beton kulübeyi, ruhsatsız inşa edildiği iddiasıyla yıktılar. 

Ramallah'ın Beytu Rima ilçesinde de aralarında özgürleştirilmiş eski esirlerden Mahmud Imad Er-Rimavi'nin de olduğu bazı kişileri gözaltına aldılar. 

İşgalcilerin buraya yaptığı baskın çatışmalara neden oldu ve işgal güçleri gaz bombalarıyla ve gerçek mermilerle saldırdılar. 

El-Muğayyer'in doğu girişinde Nedim En-Na'san adlı genci, saldırıp darp ettikten, arabasını da tahrip ettikten sonra gözaltına aldılar. 

El-Halil'in El-Fevar mülteci kampından 16 yaşındaki İslam Hasan Er-Ra'i isimli çocuğu gözaltına alıp sorgulama merkezlerinden birine götürdüler. 

İşgal güçleri El-Halil çevresindeki muhtelif yollara da askeri kontrol noktaları kurarak geçen araçları aradılar. 

Kudüs'te ise Adnan Cibr Şemasine isimli eski esiri evini basarak gözaltına aldılar. 

Bu arada El'ad eylemini gerçekleştiren gençlerin köyleri olan Rummane köyüne de yeniden baskın düzenleyerek eylemci gençlerin akrabalarından bazılarını gözaltına aldıkları bildirildi. 

Nablus'ta ise İbrahim Haşşaş isimli gencin ailesinin Kudüs Caddesi üzerindeki evini basarak kapısını kırıp evin eşyalarına büyük miktarda zarar verecek şekilde arama yaptıktan sonra 18 yaşından küçük olan genci gözaltına aldıkları haber verildi. 

El-Ağvar bölgesinde Muhammed Resul Derağime'yi, Beytlahim'deki Ayide mülteci kampında Mustafa Kannis'i, Selfit yakınındaki Karave Beni Hassan köyünde de Sahir Ammar Mer'i'yi gözaltına aldılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar