EL'AD EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİREN KAHRAMANLARIN KÖYLERİNE BASKIN

 

Görüntülenme: 951 Tarih: 09 Mayıs 2022 11:48
EL'AD EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİREN KAHRAMANLARIN KÖYLERİNE BASKIN

İsrail işgal güçleri dün (8 Mayıs Pazar) gece, üç işgalcinin öldürüldüğü dört işgalcinin de yaralandığı El'ad eylemini gerçekleştirdikleri iddia edilen Subhi Sabihat ve Es'ad Er-Rufai isimli gençlerin köyleri olan ve Batı Şeria'nın kuzey kesimindeki Cenin şehrinin batısında yer alan Rummane köyüne birkaç farklı yönden çok sayıda askeri araçla baskın düzenlediler. Baskında, tutukluların taşındığı özel araçların da yer alması dikkat çekti.  

İşgal yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, işgal güçlerinin Rummane köyüne baskın düzenlediği ve El'ad eylemini gerçekleştirmekten sorumlu tuttukları gençlerin ailelerinin evlerinin yıkımı için gerekli hazırlıkların yapılması amacıyla ölçülerini aldıkları belirtildi.

İşgal rejimi, siyonist işgal güçlerine ve yerleşimcilere yönelik eylemlerden sorumlu tuttuğu kişilerin ailelerinin evlerini yıkıyor. 

Wafa haber ajansının verdiği haberde işgal güçlerinin Rummane köyüne baskınlarında 50 adet askeri araç kullanıldığı, El'ad eyleminden sorumlu tutulan gençlerin ailelerinin evlerinin etrafındaki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdikleri, çıkan çatışmalarda onlarca kişinin atılan gaz bombalarından zarar gördüğü bazılarının da kauçuk kaplamalı mermilerle yaralandığı belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar