BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

İşgal güçleri bu sabah (8 Mayıs Pazar) erken saatlerde Batı Şeria’nın birçok bölgesine baskın düzenlerken, Yahudi yerleşimciler de Kudüs’te ve el-Halil’de Filistinlilere saldırdı. 

Görüntülenme: 916 Tarih: 08 Mayıs 2022 01:29
BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

İşgal güçlerinin bu sabah Cenin’de evlere baskın düzenlediği bildirildi. Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Arabe beldesinde Ebu Salah ailesinin evine baskın düzenleyerek evde arama yaptığını ve ev halkını sorguya çektiğini söyledi.
 

İşgal güçlerinin ayrıca Muhammed Mustafa ve Enes Mahmud Saabine’nin evleri ile Cenin kentinin batısındaki Zebuba köyüne baskın düzenleyerek arama yaptığı belirtildi.
 

Bu arada, Yahudi yerleşimciler dün gece Cenin-Tulkerem karayolunu Ya’bed beldesi toprakları üzerinde kurulu askeri kontrol noktası yakınlarında trafiğe kapattı.
 

İşgal güçlerinin Ramallah’a bağlı el-Mezraa el-Ğarbiyye köyü sakinlerinden iki eski esiri gözaltına aldığı ifade edildi.
 

Filistinli Esir Kulübü, işgal güçlerinin eski esirler Azmi Süfyan Beyuz ve Cihad Musa Ebu Leyla’yı evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını ve evlerinde arama yaptığını açıkladı.
 

İşgal güçlerinin El-Halil’de de İbrahim Yusuf Cevabira ve İslam er-Rai’yi el-Arrub Kampı’ndaki evlerine, Ahnef Yusuf İktiş’i ise Sair beldesindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı öğrenildi.
 

Yahudi yerleşimciler, dün gece el-Halil vilayetindeki el-Celacil ve Beyt Aynun bölgelerinde ve Kudüs kentinde Filistinlilerin araçlarına taşlarla saldırdı. Yerleşimcilerin saldırılarında araçlardan bazılarının camlarının kırıldığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar