TULKEREMLİ 4 ESİR SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA 20 YILI GERİDE BIRAKTI

Filistinli Esir Kulübü, işgal rejimi zindanlarındaki Esir Hareketi liderlerinden dört esirin bugün (8 Mayıs Pazar) esarette 20 yılı geride bırakarak 21’inci yıllarına girdiklerini, hepsi Tulkerem vilayeti sakinlerinden olan esirlerin birkaç kez müebbet hapis mahkûmu olduklarını bildirdi. 

Görüntülenme: 792 Tarih: 08 Mayıs 2022 11:15
TULKEREMLİ 4 ESİR SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA 20 YILI GERİDE BIRAKTI

Esir Kulübü, söz konusu esirlerden Abbas es-Seyyid’in 35 kez müebbet ve 150 yıl hapis cezası mahkûmu, Muammer Şahrur’un ise 29 kez müebbet ve 20 yıl hapis cezası mahkûmu olduğunu açıkladı.
 

Esir Kulübü ayrıca dört esirden Fethi el-Hatib’in 29 kez müebbet ve 20 yıl hapis cezası mahkûmu ve Mühenned Şureym’in de yine 29 kez müebbet ve 20 yıl hapis cezası mahkûmu olduğunu belirtti.

Öte yandan, işgal rejimi mahkemesinin yarın 2016’dan bu yana gözaltında tutulan Gazze sakinlerinden 43 yaşındaki esir Muhammed el-Halebi’nin 169’uncu duruşmasını yapacağı ifade edildi.
 

Filistinli Esir Kulübü, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal rejimi yönetiminin yargıyla birlikte esir el-Halebi’ye yönelik cinayete iştirak ettiğini söyledi.
 

Esir el-Halebi’nin kendisine yöneltilen suçlamaları ısrarla reddetmesine ve gözaltına alınmasından bu yana yapılan çağrılara rağmen serbest bırakılmadığına dikkat çeken Esir Kulübü, Filistinli esirin 52 gün süren sorgusu sırasında işkenceye ve baskılara maruz kaldığını açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar