İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT 5 EVİ YIKACAK

Kudüs’teki işgal belediyesi, Mescid-i Aksa’nın güneyindeki Silvan beldesi sakinlerinden Filistinli er-Recebi ailesine ait binanın ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkılmasına karar verdi. 

Görüntülenme: 1104 Tarih: 08 Mayıs 2022 04:50
İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT 5 EVİ YIKACAK

Medya kaynakları, işgal belediyesinin er-Recebi ailesinden Silvan beldesi Ayn el-Levze Mahallesi’nde yer alan ve beş daireden oluşan iki katlı binasını birkaç gün içinde yıkmasını istediğini bildirdi.
 

Bina sakinlerinden Faris er-Recebi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal belediyesinin kendisi ve anne-babasıyla birlikte üç kardeşinin yaşadığı binanın yıkılacağına dair kararı tebliğ ettiğini, 40 kişinin yaşadığı beş daireden başka evlerinin olmadığını söyledi.
 

Bina hakkında ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkım kararı verildiğini kaydeden er-Recebi, işgal belediyesinin zaten Filistinlilere inşaat ruhsatı vermediğine dikkat çekti.
 

Yıkım kararı verilen binada yaşayan kardeşlerden Züheyr er-Recebi de bayramın ilk günü işgal polisinden telefon geldiğini ve evlerinin birkaç gün içinde yıkılacağının bildirildiğini ifade etti.
 

Evlerini kendi elleriyle yıkmak ile işgal yönetimince yıkılmasını beklemek arasında seçim yapmalarının istendiğini belirten er-Recebi, aile adına evlerini kendi elleriyle yıkma seçeneğini reddettiğini ve her an evsiz kalabileceklerini açıkladı.
 

Kudüs’teki işgal belediyesi, Kudüs’ün tüm mahallelerinde ve beldelerinde Filistinli ailelere ait binlerce evi ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıkmak ve ev sakinlerini göçe zorlamak istiyor.
 

İşgal belediyesi, inşaat izni alma girişimlerine rağmen Filistinlilere inşaat izni vermezken, Kudüslüler, işgal güçleri tarafından yapılacak yıkımlardan sonra yüksek miktarlarda ceza ödememek için hakkında yıkım kararı verilen evlerini kendi elleriyle yıkmak zorunda kalıyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar