RAHİP MANUEL MUSELLEM'DEN SİLAHLI DİRENİŞE VURGU

Müslüman ve Hıristiyan Kutsal Mekanlarını Savunma Komitesi üyesi rahip Manuel Musellem, Mescidi Aksa, Kıyamet Kilisesi, Doğuş Kilisesi ve İbrahim Camisi toprağının ancak direniş silahının namlusundan çıkacak mermilerle temizlenebileceğini ifade etti.  

Görüntülenme: 1127 Tarih: 07 Mayıs 2022 21:35
RAHİP MANUEL MUSELLEM'DEN SİLAHLI DİRENİŞE VURGU

Rahip Musellem, işgal güçlerinin Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlarına ve hıristiyanların kutsal mekanlarını kirleten girişimlerine karşı yaptığı açıklamada; "Ne Oslo ne de normalleşme bizi Kudüs yoluna yöneltebilir. Bizim o yolda önümüzü aydınlatacak, yolumuzu açacak tek şey direnişin silahıdır." ifadesini kullandı. 

Kudüs'ün işgalden kurtarılması suretiyle bütün herkesin huzura kavuşacağı güne kadar Filistin direnişçilerinin de sahadan çekilmeyeceğini belirten Rahip Musellem, kalbi buradaki kutsal mekanlara bağlı olmayan birinin Arap toplumundan sayılamayacağını dile getirdi. 

Musellem, işgale karşı gerçekleştirilen feda eylemlerinin tümünün Kudüs davası için ve işgal rejiminin buraya yönelik baskınlarına, şiddet uygulamalarına tepki amaçlı olduğunu vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar