CENEVRE HAKLAR VE ÖZGÜRLÜKLER KONSEYİ'NDEN TEHCİR AÇIKLAMASI

Cenevre Haklar ve Özgürlükler Konseyi, İsrail işgal rejiminin, topraklarını yahudilere vermek amacıyla yüzlerce Filistinliyi göçe zorlama yönünde karar almasının İsrail işgal rejiminin ırkçı tasfiye politikasına apaçık bir örnek olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 629 Tarih: 07 Mayıs 2022 19:40
CENEVRE HAKLAR VE ÖZGÜRLÜKLER KONSEYİ'NDEN TEHCİR AÇIKLAMASI

Konsey, İsrail işgal rejiminin Yüksek Mahkemesi'nin 20 yıl süren hukuk mücadelesine karşı, 4 Mayıs 2022 tarihinde verdiği kararla söz konusu Filistinlilerin yurtlarından çıkarılması yönündeki kararı onayladığına dikkat çekti. 

Konsey, İsrail Yüksek Mahkemesi'nin bu kararının artık iç hukuk yollarını sona erdirdiğini ve El-Halil'in Mesafir Yatta bölgesindeki 1300 Filistinliyi tehcir tehdidiyle karşı karşıya getirdiğini hatırlattı. 

İşgal rejiminin Yüksek Mahkemesi, 4 Mayıs Çarşamba günü verdiği kararla, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesimindeki El-Halil vilayetine bağlı Mesafir Yatta kasabası çevresinde yer alan ve genellikle hayvancılıkla uğraşan Filistinlilerin ikamet ettiği 8 köyün işgal güçlerinin askeri eğitim alanı içinde yer aldığı iddiasıyla boşaltılması yönündeki kararın iptali için yapılan itirazı reddederek buraların ahalisinin göçe zorlanmasına onay vermişti. 

İşgal rejiminin bütün bu arazilere el koymasının asıl amacı ise buraları yahudi göçmenlere verebilmek için oraların asıl sahiplerini göçe zorlamak. 

Cenevre Haklar ve Özgürlükler Konseyi konuyla ilgili açıklamasında İsrail Yüksek Mahkemesi'nin kararının bir savaş suçu olduğuna dikkat çekti. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar