İSLAMİ CİHAD CERADAT AİLESİNİN EVİNİN YIKILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Filistin İslami Cihad Hareketi, işgalci İsrail'in Ceradat ailesinin Es-Sile El-Harisiyye kasabasındaki evlerini hedef almasının ve bugün (7 Mayıs Cumartesi) de esir Ömer Ceradat'ın evini yıkmasının, işgal rejiminin güvenlik konusunda yaşadığı bocalamayı ve şaşkınlığı ortaya koyduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 790 Tarih: 07 Mayıs 2022 21:24
İSLAMİ CİHAD CERADAT AİLESİNİN EVİNİN YIKILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Hareketin Batı Şeria bölgesindeki sözcüsü Tarık İzzuddin, işgal güçlerinin bugün sabah esir Ömer Ceradat'ın Es-Sile El-Harisiyye'deki evini yıkması üzerine yaptığı basın açıklamasında, işgal rejiminin güven içindeki evleri hedef almasının kendisinin içine düştüğü güvenlik sorununun bir yansıması ve direnişin suratına attığı tokadın izini kapatma amaçlı sonuç getirmeyecek bir çaba olduğunu ifade etti. 

İzzuddin bu haksızlığın, işgal rejiminin Filistin halkına yönelik "toplu cezalandırma" uygulamasının devam ettiğini gösterdiğini ve bu uygulamanın da onun vahşi yüzünü ortaya çıkardığını, bu uygulamanın planlı devlet terörü türünden olduğunu ve işgal rejiminin bu yüzden yargılanması gerektiğini dile getirdi.

Konu hakkında açıklama yapan Hamas liderlerinden Abdulhakim Hanini de esir Ömer Ceradat'ın evinin yıkılmasının korkakça bir terör faaliyeti olduğunu, işgal rejiminin Filistinlilere yönelik toplu cezalandırma politikasından kaynaklandığını ve Filistin halkının haklarına ve direnişe olan inancını ve bağlılığını sarsamayacağını vurguladı.

İşgal güçleri bugün sabah kalabalık bir askeri güçle düzenledikleri baskınla Ömer Ceradat'ın Es-Sile El-Harisiyye'deki evini içine patlayıcı yerleştirerek yıktı. 

İşgal rejimi Gays ve Ömer Ceradat kardeşlerin, boşaltılmış durumdaki Homesh yahudi yerleşim merkezi yakınında 19 Aralık 2021 tarihinde yahudi yerleşimcilere yönelik olarak gerçekleştirilen ve bir yerleşimcinin öldürüldüğü, bazılarının da yaralandığı feda eyleminden sorumlu oldukları iddiasında bulunuyor.

İşgal rejimi bir Filistinliyi herhangi bir feda eyleminden sorumlu tutması durumunda onun tüm ailesini cezalandırıyor ve ailenin evini yıkıyor. Böyle bir uygulama hukukun temel ilkelerine ve tüm uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu halde işgal rejiminin bunu Filistinlilere yönelik olarak sürdürmesine engel olunması için söze gelir bir şey yapılmadı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar