AMERİKALI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN BDS'YE DESTEK

Harvard Crimson dergisi yazarları ve editör kurulu baş köşelerinde İsrail'e Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar Hareketi (İngilizce: Boycott, Divestment and Sanctions) kısaca BDS veya BDS Hareketi)'ni destekleyerek yaptırımlar ve yatırım yapmama süreçlerini desteklediklerini açıkladılar. 

Görüntülenme: 634 Tarih: 07 Mayıs 2022 01:35
AMERİKALI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN BDS'YE DESTEK

Bu öğrenciler tarafından yönetilen dergide şu ifadelere de yer verildi: " Nihayetinde Filistin'in özgürlüğünü, İsrail'e boykot hareketini, destekleyeceğimizden gurur duyuyoruz. Herkesten de bunu yapmasını istyoruz. " 

Bu gazetenin editör kurulu daha önce bu hususta tereddütler içerisinde olduğunu ancak mevcutta tam olarak BDS Hareketini desteklediklerini belirtti.  

Bu köşe yazısında İsrail tarafından Filistin topraklarının sürekli olarak işgaline vurgu yapılarak  Filistinlilerin insan haklarının ihlali, uluslararası kuralların ihlalinin de altı çizildi. 

Amerika üniversitelerinde ve genel olarak Batı'da BDS'e yönelik tutumlar, Colombia Üniversitesi, Manchester Üniversitesi, İlinois Üniversitesi gibi tanınan merkezlerin BDS'i desteklediklerine dair bildiriler yayımlamalarına yol açmıştır.

tesnim

Yorumlar