FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARINDAN EL'AD EYLEMİNE DESTEK AÇIKLAMASI

Filistin davasının direniş hareketleri ve ileri gelen şahsiyetleri dün (5 Mayıs Perşembe) gece Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Tel Aviv yakınındaki El'ad'da gerçekleştirilen ve üç işgalcinin öldürüldüğü, bazılarının da yaralandığı feda eylemlerine destek açıklamaları yaptı.  

Görüntülenme: 765 Tarih: 06 Mayıs 2022 01:47
FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARINDAN EL'AD EYLEMİNE DESTEK AÇIKLAMASI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) tarafından yapılan açıklamada bu eylemin işgalcilerin Mescidi Aksa'yı hedef alan baskınlarına ve saldırılarına, Müslümanların ve hırıstiyanların mukaddes mekanlarına yönelik olarak sürdürdükleri terör ve şiddet politikalarına doğal bir karşılık olduğunu dile getirdi.

Hamas açıklamasında yaşanan gerginlikten tamamen işgal rejiminin sorumlu olduğunu ve onun Filistin halkına yönelik ihlallerinin bu gerginliğin gerçek sebebi olduğunu dile getirdi. 

Filistin Mücahidler Hareketi de El'ad eyleminin işgal rejiminin Kudüs'ü ve Mescidi Aksa'yı hedef alan baskın ve saldırılarına verilen doğal cevabın küçük bir parçası olduğunu dile getirdi. Hareket bu eylemin aynı zamanda işgal rejiminin Mescidi Aksa'ya yönelik saldırıları karşısında tüm cephelerde bir dayanışma olduğunu ortaya koyan mesaj niteliği taşıdığını vurguladı. 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) de, bu son eylemin işgal rejiminin Kudüs'teki yahudileştirme faaliyetlerine ve Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılarına hızlı bir şekilde verilmiş cevap olduğunu dile getirdi. 

İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro üyesi Muhammed Hamid de eylemi kutlayarak bunun Mescidi Aksa'ya destek niteliğinde olduğunu vurguladı. 

Bu arada dün gerçekleştirilen eylemle birlikte Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde son bir buçuk ay içinde gerçekleştirilen feda eylemlerinde öldürülen işgalci sayısının 18 olduğu, bazıları ağır olmak üzere birçok işgalcinin de yaralandığı ifade edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar