ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN MURABITLARA ÖVGÜ

 

Görüntülenme: 902 Tarih: 05 Mayıs 2022 09:24
ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN MURABITLARA ÖVGÜ

Mescidi Aksa'nın hatiplerinden Şeyh İkrime Sabri, işgal güçlerinin bugün (5 Mayıs Perşembe) sabah Mescidi Aksa'ya yönelik olarak düzenledikleri baskın hakkında Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, Mescidi Aksa'nın murabıtlarının işgal rejiminin buraya yönelik bir emrivaki dayatma çabaları karşısında teslim olmayacağını dile getirdi. 

İkrime Sabri, açıklamasında işgal rejiminin Mescidi Aksa'nın sahasına el koyma girişiminde bulunduğunu ancak bunda başarılı olamadığını vurguladı. 

Sabri, işgal rejiminin yahudi yerleşimcilerin Bayrak Yürüyüşü'nü güvenceye almakta ve Ramazan'daki yahudileştirme planlarını hayata geçirmekte başarısız kalmasından sonra bir bocalama içinde olduğunu dile getirdi. 

Sabri, Mescidi Aksa'yı korumak için burada nöbet tutan kadın ve erkek murabıtlara da selamlarını ileterek, murabıtlara destek verilmesinin ve Mescidi Aksa'da nöbet tutulmasının önemine dikkat çekti. 

Sabri açıklamasında; "Mescidi Aksa'nın adeta bir askeri kampa dönüştürülmesine rağmen murabıtlar İsrail'in planlarını boşa çıkarmayı başarabilmişlerdir. İşgal yönetimi tüm planlarını uygulamakta başarılı olamamıştır." ifadesini kullandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar