ÜRDÜN'DEN MESCİD-İ AKSA UYARISI

 

Görüntülenme: 2541 Tarih: 05 Mayıs 2022 17:29
ÜRDÜN'DEN MESCİD-İ AKSA UYARISI

Ürdün Vakıflar Bakanı Muhammed El-Halayile, fanatik yahudilerin bugün (5 Mayıs Perşembe) Mescidi Aksa'ya herhangi bir baskın düzenlemeye kalkışmamaları konusunda uyarıda bulundu. El-Halayile, böyle bir teşebbüsün bölgeyi, sonu iyi olmayacak birtakım çatışmalara ve savaşlara sürükleyebileceğini dile getirdi. 

El-Halayile, Ürdün'ün resmi haber ajansı Petra tarafından yayınlanan açıklamasında, işgal rejiminin, sorunların daha da derinleşmesine sebep olan, Müslümanların duygularını tahrik eden ve tepkilerine neden olan bu tür faaliyetlerin artık tamamen önüne geçmesi gerektiğini ifade etti. 

El-Halayile açıklamasında Mescidi Aksa'nın yerin altındaki temellerinden göğe kadar tamamen Müslümanların hakkı olduğunu, başkalarından hiç kimsenin onda bir hakkı ve ortaklığı bulunmadığını, burada Müslümanların ibadet haklarının korunması görevinin de Ürdün yönetiminin yetkisi dahilinde olduğunu vurguladı. Bu arada Kudüs'teki tüm kutsal mekanların himaye edilmesinin Ürdün hükümetinin yetkisi dahilinde olduğuna işaret etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar