AHMED BAHR'DAN SİYONİST REJİME KINAMA

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Mescid-i Aksa’da dün yatsı namazı için ezan okunmasının işgal güçlerince engellenmesini kınayarak, Yahudi yerleşimcilerin yarın Mescid-i Aksa’ya düzenlemeyi planladıkları baskına izin verilmemesi uyarısında bulundu. 

Görüntülenme: 800 Tarih: 05 Mayıs 2022 06:46
AHMED BAHR'DAN SİYONİST REJİME KINAMA

Bahr, bugün (4 Mayıs Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa’da ezanın engellenmesinin Filistin halkına ve tüm İslam ümmetine yönelik provokatif bir davranış olduğunu ifade etti.
 

Yahudi yerleşimcilerin yarın Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerine ve avlusunda İsrail bayrağı açmalarına izin verilmemesi gerektiğini belirten Bahr, Mescid-i Aksa’da kırmızı çizgilerin aşılmasının tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini ve söz konusu sonuçlardan tamamen işgal yönetiminin sorumlu olacağını söyledi.
 

Filistin halkının Mescid-i Aksa’yı korumak için meşru müdafaasını sürdürdüğünü kaydeden Bahr, Mescid-i Aksa’da baskınlara karşı nöbet tutan erken ve kadın murabıtların Yahudileştirme planlarına karşı kutsal mekanları koruyan duvar olarak kalacaklarını dile getirdi.
 

Filistinlilerden Mescid-i Aksa’ya gidip baskınlara karşı nöbet tutmalarını isteyen Bahr, uluslararası kuruluşlara da ibadet özgürlüğünü ihlal eden işgal rejimini dizginlemek üzere harekete geçmeleri çağrısında bulundu.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet er-Reşak da işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’da telleri keserek yatsı namazı için ezan okunmasını engellemesini kınadı ve kabul edilemez bir provokasyon olarak niteledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar