ŞEYH NACİH BUKEYRAT'TAN MESCİD-İ AKSA AÇIKLAMASI

Kudüs’teki İslami Vakıflar İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Şeyh Nacih Bukeyrat, Kudüslülerin topraklarına bağlı olduklarını, işgalcilerin planlarına karşı koyacaklarını ve Mescid-i Aksa’yı koruyacaklarını söyledi. 

Görüntülenme: 853 Tarih: 04 Mayıs 2022 08:57
ŞEYH NACİH BUKEYRAT'TAN MESCİD-İ AKSA AÇIKLAMASI

Bukeyrat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kudüs’teki kalabalığın işgalcilere “Baskınlar oldukça Mescid-i Aksa’ya bağlılığımız ve onu koruma isteğimiz daha da kökleşecek” mesajı verdiğini ifade etti.
 

İşgalcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınların geçersiz olduğunu kaydeden Bukeyrat, Ramazan’dan sonra halkın Mescid-i Aksa’ya desteğinin daha da artacağını bildirdi.
 

Bukeyrat, işgalcilerin Kudüs’teki varlıklarını ispat edebilmek için zora başvurduklarını ve önümüzdeki günlerde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme çağrısında bulunduklarını açıkladı.
 

İşgal ordusu askerleri ve sözde Tapınak Tepesi çeteleri üyesi Yahudi yerleşimciler, önümüzdeki Perşembe günü Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye hazırlanıyorlar ve baskın sırasında Mescid-i Aksa’da işgal rejimi bayrağı açma çağrıları yapıyorlar.
 

200 binden fazla kişi dün Ramazan Bayramı namazını Mescid-i Aksa’da kıldı.
 

Kudüs’ün çeşitli mahallelerinden ve 1948’de işgal edilen topraklardan gelen Filistinliler Mescid-i Aksa’yı doldurarak tekbir getirdiler.
 

Mescid-i Aksa’da işgalcilerin baskınlarına karşı nöbet tutan Filistinliler de Mescid-i Aksa, Filistin direnişi ve İzzeddin El-Kassam Tugayları Başkomutanı Muhammed ed-Dayf lehine sloganlar attılar.
 

İşgalcilerin engellemelerine rağmen Mescid-i Aksa’ya ulaşarak bayram namazı kılabilenlerin büyük sevinç yaşadıkları görüldü.
 

Bu arada gönüllüler Kubbetu’s-Sahra sahanlığında bayram namazına gelen çocuklara oyuncaklar dağıttılar.
 

Bayram namazı için Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinliler, Mescid-i Aksa’yı boş bırakmayacaklarını, Ramazan’da olduğu gibi Ramazan sonrasında da Mescid-i Aksa’ya gelmeye devam edeceklerini söylediler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar