HÜDA PAR DÜNYA KUDÜS GÜNÜ'NDE SEMPOZYUM DÜZENLEDİ

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) tarafından Dünya Kudüs Günü dolayısıyla düzenlenen “Kudüs Kuşatma Altında” sempozyumu internet üzerinden gerçekleşti. 

Görüntülenme: 1277 Tarih: 02 Mayıs 2022 18:29
HÜDA PAR DÜNYA KUDÜS GÜNÜ'NDE SEMPOZYUM DÜZENLEDİ

Sempozyuma Filistin’deki direniş hareketlerinin yetkilileri ve Türkiye’de siyasi parti temsilcileri katılım sağlarken, Filistin direnişi ile ilgili çözüm önerilerinin yanı sıra İslam dünyasına Filistin’in yanında olunması için çağrılarda bulunuldu.

Siyonistlerin temel amacı Mescid-i Aksa’yı tamamen işgal edip yıkmaktır

Kudüs’ün 100 yılı aşkın bir süredir işgal altında olduğunu ifade eden HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 1917’de başlayan İngiliz işgalinden bugüne kadar Müslümanlara yönelik baskı ve zulmün hiç eksik olmadığını belirterek, “Siyonistlerin temel amacı Mescid-i Aksa’yı tamamen yıkmaktır. Mescid-i Aksa’nın varlığını Yahudiler vaat edilen topraklara ulaşmalarının önünde bir engel olarak kabul ederler. Hedeflerine ulaşmak isteyen Siyonist İsrail ise daha durmayacak, evleri yıkacak, Müslümanların canını yakmaya devam edecektir. İslam ümmeti Kudüs davasından vazgeçmemelidir. Kudüs işgalden kurtulmadıkça kimse rahat etmeyecektir” dedi.

Kudüs’te barış olmadığı için dünyada barış sağlanamıyor

Dünya Kudüs Günü vesilesiyle Kudüs meselesinin sık sık gündeme getirilmesini faydalı olduğunu ifade eden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Kudüs’ün dünya barışında kilit noktası olduğunu ifade ederek, “Kudüs, İslam dünyasının kalbi ve dünya barışının kilit taşıdır. Bugün Kudüs’te barış ve huzur olmadığı, sürekli kan, gözyaşı, baskı ve zulümle mücadele etmek zorunda kalan mazlumlar olduğu için dünyanın farklı bölgelerinde de barışa ulaşamıyoruz” şeklinde konuştu.

Yahudiler baskılarını devam ettiriyor

Kudüs ve Filistin’inin sadece Filistinliler ile alakalı olmadığını ifade eden Filistin İslami Cihad Hareketi Yetkilisi Davut Şihab, Müslümanların ilk kıblesi olması nedeniyle Mescid-i Aksa’nın bütün Müslümanları ilgilendiren bir konu olduğuna dikkat çekerek, “Bugün Mescid-i Aksaya Müslümanlar ayak basamıyorlar, bugün bu saldırılarla Yahudiler, Kudüs şehrini Yahudileştirmeye çalışıyor. Bugün Yahudilerin yapmak istedikleri şey her Müslümanın Kudüs’e girişte kendilerine sormalarını istiyor. Filistin’de ki mücahitler, hepimiz Kudüs’ü özgürleştirmek için savaşıyoruz diye ifade ediyorlar. Yahudiler Filistin ve Mescid-i Aksa’nın üzerindeki baskılarını devam ettiriyorlar” ifadelerini kullandı.

MİLLİ GAZETE/MEHMET FAHRİ ÖZKAN

Yorumlar