İŞGALCİLERİN BASKINLARI İLE İLGİLİ 12 ÖNEMLİ TESPİT (ANALİZ)

Feyiz Ebu Şemmale'nin analizini siz değerli okuyucularımız ile paylaşıyoruz 

Görüntülenme: 1251 Tarih: 01 Mayıs 2022 17:32
İŞGALCİLERİN BASKINLARI İLE İLGİLİ 12 ÖNEMLİ TESPİT (ANALİZ)

1.Siyonist işgal rejimi Mescidi Aksa’yı, itikaf için camiye giren Filistinlilerden temizlemek için yüzlercesini tutukladı. Onlara karşı fiziki ve psikolojik terör estirdi. Mescidi Aksa’da durma yasağını binlerce Kudüslü gence uyguladı.

2.Siyonist rejim, Batı Şeria ve 1948 topraklarında yaşayan binlerce kişinin Kudüs’e gelip Mecidi Aksa’da namaz kılmasına engel oldu. Bu şekilde, fanatik ve bağnaz Yahudilere karşı duracak güçlü ve sağlam bir duvar oluşturmalarına engel oldu. 

3.Arap medyasını dolduran kınamalara rağmen Siyonistlerin Yahudi bayramlarında Mescidi Aksa baskınları devam etti. Siyonist rejim saldırganlığını sürdürmekten geri durmadı.

4.Binlerce Siyonist yerleşimci beş gün boyunca Mescidi Aksa’yı basmayı başardı. Bu süre içinde de Mescidi Aksa’yı zaman olarak bölmeyi başardılar. Sabah 07.00-10.30 arası süre, Yahudilerin Müslümanlar için kutsal bir yeri ele geçirme ve burada otoritelerini gösterme zamanı oldu.

5.Siyonistler hedeflerine yavaş yavaş ve sızarak vardılar. Sonucu belli olmayan hızlı adımlar atmadılar.

6.Arap dünyasının resmi tavrı kendini göstermedi. Arap Birliği toplanmadığı gibi, Arap ülkeleri de Siyonist rejimle ilişkilerini kesmedi. Hiçbir Arap ülkesinde Siyonist rejimin büyükelçisi sınır dışı edilmediği gibi, Tel Aviv’den de hiçbir Arap büyükelçisi geri çağrılmadı. Ancak baskınlar son bulup ortalık yatıştıktan sonra bazı Araplar Perşembe günü toplanacaklarını duyurdular.

7.Ürdün’de yapılan bazı gösterilerle, Kuveyt ve birkaç ülkede  yapılan dualar hariç, Arap ve İslam ülkelerinde halklar Mescidi Aksa'daki olayların yaşandığı günlerde bu olaylarla pek ilgilenmediler. Bunların dışında, düşmanı korkutup ürkütecek bir hareketlilik yaşanmadı.

8.Siyonist işgal rejimi Mescidi Aksa savaşıyla ilgili yanlış bilgilendirmeler yapmak için medyayı etkin bir şekilde kullandı. İşgal hükümeti bir  taraftan Mescidi Aksa’da kurban  kesilmesine izin vermeyeceğini duyururken, diğer yandan günübirlik olarak Mescidi Aksa’ya baskın düzenleyen binlerce yerleşimciye koruma sağladı. Aynı şekilde işgal hükümeti Cuma günü Mescidi Aksa'yı Yahudilerin girişine yasaklayacağını duyurması da bir dezenformasyondu. Çünkü Cuma günü Yahudi bayramının son günü ve bu yıl yahudilerin Mescidi Aksa’ya yaptıkları baskınların da son dönemiydi.

9.Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Kudüs olaylarında hiç görülmedi. Sadece başkanlık sözcüsü ve başbakanın diliyle birer kınama mesajı yayınlandı. Fiili olarak burada bulunmayan FKÖ’nün Yürütme Kurulu Komisyonu ve Fetih Merkez Komitesi de daha önce tarih belirledikleri halde toplanmadı.

10.1948'de işgal edilmiş Filistin topraklarında İslami kesimi temsil iddiasında olan ve şu an iktidarda olan işgal hükumetinde yer alan Birleşik Arap Listesi de İslami kutsallar çiğnendiği halde işgal hükumetindeki çalışmalardan çekilmedi. Herhangi bir tepki vermedi.

11.Olaylar üzerine ABD ortalığı yatıştırmak için harekete geçti. Bölgeye ziyaretler yapılacağını duyurdu. ABD Dışişleri Bakanı Abbas ile görüşüp, siyasi çözümü desteklediklerini, Filistin halkının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çalışacaklarını ifade etti. Filistin halkının gönlünü almak için de Siyonistlerin baskın ve tecavüzlere son vermeleri gerektiğini belirterek, yerleşim inşaatının da durdurulması gerektiğini söyledi.

12.Bütün bunlar olurken Gazze’deki Filistin direnişi İsrail’in hesaplarını alt üst eden, onlar için korkutucu mesajlarını yıldırım gibi üzerlerine indirdi. Direnişin eli tetikte ve gözü olayların üstündedir. Önümüzdeki günler, düşmanın hayal edemeyeceği sürprizlere gebe olabilir.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar