MESCİDİ AKSA'DA CUMA NAMAZINA 160 BİN KİŞİ KATILDI

Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi, Ramazan'ın son Cumasında 160 bin kişinin Cuma namazını Mescidi Aksa'da eda ettiğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 995 Tarih: 29 Nisan 2022 05:29
MESCİDİ AKSA'DA CUMA NAMAZINA 160 BİN KİŞİ KATILDI

İsrail işgal güçlerinin tüm engellemelerine ve bugün (29 Nisan) sabah namazının ardından gerçekleştirdikleri vahşi saldırıya rağmen Kudüs ve Filistin halkı Mescidi Aksa'ya sahip çıkma konusundaki kararlılığından geri adım atmayacağını ortaya koydu ve Ramazan'ın son Cumasında, Cuma namazında Mescidi Aksa'da 160 bin kişi toplandı. 

İşgal güçlerinin Filistin ahalisinin Mescidi Aksa'ya ulaşmasını engellemek amacıyla çeşitli zorluklar çıkardıkları ve birtakım kısıtlamalar uyguladıkları, bu amaçla Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya bölgesinde birçok kontrol noktası oluşturdukları, binlerce insanın buralardaki kontrol noktalarından geri çevrildiği ve Kudüs'e girmelerine izin verilmediği ifade edildi. 

 

İşgal güçleri ayrıca Mescidi Aksa'nın çevresine de polislerini ve güvenlik elemanlarını yayarak geniş çaplı aramalar yaptılar. Bu aramalar da Mescidi Aksa'ya ulaşılmasını ve girilmesini iyice zorlaştırdı. 

 

İşgal güçleri sabah namazından sonra da Mescidi Aksa'ya baskın düzenleyerek saldırıda bulunmuş ve 42 kişinin yaralanmasına sebep olmuşlardı. Bunlardan 22'sinin hastaneye nakledildiği belirtildi. İşgal güçleri baskında ayrıca birçok kişiyi gözaltına aldılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar