DR MAHMUT ACAR'DAN KUDÜS GÜNÜ DEĞERLENDİRMESİ (RÖPORTAJ)

Kudüs Günü nedir?, Kudüs Günü’nde ne yapmalı ? ve Kudüs Günü nasıl olmalı?, sorularının cevabını Sayın Mahmut Acar Hocamıza sorduk. 

Görüntülenme: 1120 Tarih: 28 Nisan 2022 14:54
DR MAHMUT ACAR'DAN KUDÜS GÜNÜ DEĞERLENDİRMESİ (RÖPORTAJ)

Bu yıl da Ramazan ayının son cumasına yaklaşırken Filistin’de işgalci rejim İsrail’e karşı direniş ve Mescid-i Aksa’yı savunmak daha bir anlamlı ve dünya Müslümanlarının bu direnişe verdiği destek daha da güçlü.

Kudüs Günü nedir?, Kudüs Günü’nde ne yapmalı ? ve Kudüs Günü nasıl olmalı?, sorularının cevabını Sayın Mahmut Acar Hocamıza sorduk.

İsrailpost.com için yapılan röportajın faydalı olması dileği ile…

Dünya Kudüs Günü Bütün Müslümanların Günüdür

“Kudüs günü nedir?” diye bir soru sorulacak olsa “Bütün Müslümanların günüdür” diye cevap vermek en uygun cevap olacaktır.

Çünkü emperyalist ve Siyonistler asırlarca önce bütün İslam beldelerini işgal etmeyi planlamaya başlamışlardı. Bu nedenle defalarca haçlı seferleri düzenlediler. Başta Anadolu olmak üzere İran, Pakistan, Yemen, Tunus, Libya gibi birçok İslam toprağına saldırdılar, ancak şom amaçlarına ulaşamadılar ve genellikle yenilgiyle geri döndüler.

Osmanlı’nın zayıflamasının ve yıkılmasının ardından Siyonist Yahudilerin elleriyle ilk önce Filistin’i ardından da yavaş yavaş onun yanındaki toprakları işgal etmeyi planladılar. Bundan dolayı işgalcileri Filistin topraklarına getirmeye ve sayılarını artırmaya başladılar. Onları silahlandırdılar ve yerli halkın üzerine saldırttılar.

Terörist Siyonistler 1948 yılından beri de her geçen gün Filistin topraklarını daha fazla işgal etmeye devam etmektedirler. Bununla birlikte etraftaki Suriye, Lübnan, Mısır gibi İslam topraklarına açıktan uçaklarla füzelerle ağır silahlarla saldırmayı da ihmal etmediler. Türkiye, İran, Irak, Afganistan, Pakistan, Yemen başta olmak üzere birçok İslam beldesinde ise açık veya gizli PKK,Pejak, PYD, YPG, Fetö, IŞİD, Nusra, El- Kaide, Taliban ve Cundullah gibi isimlerle terör çeteleri veya cemaatleri kurup sürekli fitne, fesat, kaos, kargaşa, huzursuzluk, fakirlik, terör ve savaş çıkarmaya gayret gösterdiler ve göstermeye de devam etmektedirler.

“Peki ne yapılmalıdır?”

Asrımızın en devrimci ve en ileri görüşlü insanlarından biri olan rahmetli İmam Humeyni’ye göre, emperyalist Amerika terörist olan Siyonistlerin eliyle bütün İslam beldelerini işgal etmeyi planlamaktadır. Bu sebeple Kadir gecesinin içinde olduğu Ramazan ayının son Cuma gününü “Kudüs Günü” ilan ederek; Sünni, Şii, Alevi bütün Müslümanların asıl düşmanlarını tanımalarını ve onlara karşı tavır almalarını amaçladı.

Büyük şeytan Amerika ve terörist çocuğu İsrail saldırırken Sünni, Şii, Alevi veya Türk, Kürt, Arap, Fars diye bir ayrım yapmamaktadır. Karşısında duran her Müslümanı öldürmektedir. Dolayısıyla bütün Müslümanların onlara karşı hep birlikte dayanışma içinde karşı çıkmaları ve Çanakkale’de olduğu gibi onları İslam topraklarından denize dökmeleri gerekmektedir.

“Peki Kudüs Günü nasıl olmalıdır?”

Aslında kurtuluş savaşı örneğinde olduğu gibi Türkiye’nin bütün illerinde, ilçelerinde ve köylerinde Kudüs Gününde halkımız toplanmalıdır. Büyük şeytan Amerika ve Siyonist İsrail’in amaçları anlatılmalı ve halkımız bilinçlendirilmelidir. Ardından hep birlikte bütün Türkiye’den Kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail, kahrolsun işbirlikçileri sloganları atılmalıdır. Ülkemizdeki Amerikan ve Nato üstleri kapatılmalıdır. Siyonist İsrail’i koruyan radar üstleri ve Siyonist büyükelçiliği kapatılmalıdır. Aksi takdirde çok yakın bir zamanda büyük şeytan Amerika ve Siyonist İsrail ile büyük bir savaşın içine girmek zorunda kalacağız.

Çünkü Amerika, Suriye’nin kuzeyini terörist grupların vasıtasıyla yerli halktan boşaltmıştı. Boşalan bölgeye terör gruplarını yerleştirdi, elli bin tır silahla silahlandırdı ve şu anda hızlı bir şeklide eğitim vermektedir. Bütün bunlar bizim sınırımızda olmaktadır.

Peki bütün bu teröristler kime karşı eğitiliyor ve silahlandırılıyor?

Diğer taraftan orada yaşayan yaklaşık altı milyon Suriyeli ise ülkemize geldi ve on yıldır buradadırlar. İktidar onları göndermeyi hiç düşünmemektedir, böylece sözde Amerika’nın yaptıklarına karşı gelirken fiilde destek veriyormuş gibi görünmektedir. Amerika ve Siyonist İsrail Suriye’nin kuzeyini ve hatta tamamını ele geçirirse Irak’ın kuzeyi ile birlikte İsrail’e bağlamayı böylece büyük İsrail’i kurmayı amaçlamaktadırlar. Tabi bu arada bizim Güney doğumuzun ve Doğu Anadolu’muzun büyük bir bölümünü de işgal ederek bu işi yapmayı düşünmektedirler.

Dolayısıyla şu anda artık Filistin toprakları demenin Türkiye toprakları demek olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Veya Kudüs demenin bütün camiler ve mescitler demek olduğu daha iyi anlaşılmaktadır.

Bu bakımdan eğer bütün Müslümanlar hep beraber Amerika’ya ve işgalci rejim İsrail’e karşı durmazlarsa hem topraklarını, hem bağımsızlıklarını, hem camilerini, hem de izzetlerini kaybedeceklerdir.

 

/Röportaj: Murat Nazlı

/İsrailpost-Dr. Mahmut ACAR

Yorumlar