İSLAMİ CİHAD'TAN HIRİSTİYANLARIN İBADETLERİNİN YASAKLANMASINA TEPKİ

Filistin İslami Cihad hareketi, Siyonist ordunun Kudüs'te Hristiyanların ibadetlerini yasaklamasına tepki göstererek, Tel Aviv rejimini tüm İslami ve Hristiyan kutsallıklarının saldırganı olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 848 Tarih: 24 Nisan 2022 14:41
İSLAMİ CİHAD'TAN HIRİSTİYANLARIN İBADETLERİNİN YASAKLANMASINA TEPKİ

Kudüs'ün eski kesimindeki Diriliş Kilisesi (Kutsal Kabir) ile biten Hüzün Yolu (Via Dolorosa) Caddesi, dün Siyonist militanlar ile Hristiyanlar arasında gerginliğe sahne oldu.

Filistin El-Youm'a göre, Filistin İslami Cihad'ın sözcüsü Tarık İzzeddin, dün Kudüs'te yaşanan olaylara ve Siyonist ordunun Hristiyan ziyaretçilerle çatışmasına tepki olarak yaptığı açıklamada, Siyonist düşmanın başta müslümanlar olmak üzere herkesi hedef aldığını söyledi.

İslami Cihat Hareketi Sözcüsü, siyonist İsrail rejiminin  Filistin halkına yönelik durmak bilmez saldırganlığa karşı durmak ve halkın ibadet hakkını ve hareket özgürlüğünü savunmak için birlik olması gerektiğini ve halkın  ayağa kalkması halinde  işgalcilerin Kudüs'te hedeflerine ulaşamayacaklarını söyledi.

Tarık İzzeddin, Siyonist ordunun, işgal altındaki Kudüs'ün eski kesimindeki Diriliş Kilisesi'ne giden yolları kapatarak ve bariyerler oluşturarak Hristiyanların "Kutsal Cumartesi" törenine sınırsız katılımını engellediğini söyledi.

Dün Hıristiyanlar için "Kutsal Cumartesi" olarak adlandırılan önemli bir gündü. Bu vesileyle Kudüs şehrinde her yıl ciddi bir şekilde ayinler düzenleniyor ancak bu yıl da geçen yıl olduğu gibi Siyonistler Hristiyanların Diriliş Kilisesi'ne (Kıyamet Kilisesi) girmesini engellediler. Kilise, en kutsal Hıristiyan dini mekanlardan biridir.

parstoday

Yorumlar