ZAHİR SALİH YAZDI: SİYONİSTLER NEDEN MESCİD-İ AKSA'DA KURBAN KESMEK İSTİYOR? (ANALİZ)

 

Görüntülenme: 1447 Tarih: 24 Nisan 2022 21:27
ZAHİR SALİH YAZDI: SİYONİSTLER NEDEN MESCİD-İ AKSA'DA KURBAN KESMEK İSTİYOR? (ANALİZ)

Siyonistlerin kutladığı ‘Pesah Bayramı’nın başlaması, fanatik Siyonistlerin Mescidi Aksa duvarlarına bitişik Emevi Sarayları bölgesinde Pesah Bayramı'nda kurban kesme işini anımsatan eylemlerde bulunmaları, kanını Kubbetu’s-Sahra’ya sürmek üzere kurban kanını bölgeye getirmelerine paralel olarak işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik saldırıları ve Siyonistlerin Mescidi Aksa’ya baskınları artmaktadır.

Bu adımlar, Pesah Bayramı’nı Mescidi Aksa’da kutlama ayinlerini yapmak için hahamların kendi aralarında yaptıkları toplantıdan sonra ve fanatik sağcı hahamların bu konuda çağrı yapmaları ile Tapınak cemaatlerinin de Pesah kurbanlarını buraya getirmeyi taahhüt etmelerinden sonra atıldı.

Yahudiler kestikleri kurbanları, fanatik Siyonist cemaatler üzerinden Kubbetu’s-Sahra bölgesine sürmek istiyorlar. Çünkü onlar, Kubbetu’s-Sahra’nın, kurbanların kesildiği ‘Tevrat Mezbahası’nın yerini gizlemek için inşa edildiğine inanıyorlar. Dolayısıyla kestikleri kurban, Süleyman Tapınağı'nın kaybedilmesiyle kaybolmuş ibadetlerden geri kalan bir ritüeldir. Siyonistler bu yolla yıllardır kaybolmaya yüz tutmuş bu ibadetleri ihya etmek istiyorlar.

Aksa’da Kurban Kesmek

Yahudiler için kurban kesmek, iddia ettikleri Süleyman Tapınağı'nı ihya etme eylemidir. Bu, Tevrat’taki ritüellerin en önemlilerinden sayılır. Yahudilerin inandığı inanç ve düşüncelerden hareketle onların Mescidi Aksa’da bazı ibadetleri yerine getirmeleri gerekmektedir. Kurban kesmek bunlardan biridir.

Birkaç yıldır bu cemaatler Mescidi Aksa’da kurban kesmek için pratik alıştırmalar yapıyorlardı.

Yahudi kültüründe Sanhedrin olarak bilinen Kahinler Sınıfı (Yahudi Konseyi) bu konuyu yıllardır Yahudi okullarında işliyor ve eğitimini de veriyor. Kurban kesme işini pratik olarak gösteriyorlardı. Siyonist cemaatler Mescidi Aksa çevresinde kurban kesme denemelerini hep yapıyorlardı. Yavaş yavaş Mescidi Aksa’ya yaklaştılar. İlk kez 2015 yılında Mescidi Aksa yakınlarındaki Lefta köyünde kurban kesmeye başladılar. 2016 yılında Tur Tepesi yakınlarında, 2017 yılında Eski Şehir içinde yer alan El-Harab Sinagogu yanında kestiler. 2018 yılında Mescidi Aksa’nın güney surları yanında kurban kesme ayinleri yaptılar. 2019 yılında ise Mescidi Aksa’ya bakan yakın bir binanın damında ayin yaptılar.

Kurban Kesme Amaçları Nedir?

Yahudi cemaatler kurban kesmekle iki şeyi hedefliyorlar:

Birincisi: İddia ettikleri tapınağın manevi değerini ihya etmek.

İkincisi: Mescidi Aksa’yı yahudileştirme yolunda bir adım daha öne geçmek, Yahudilerin yararına olacak şekilde iki aşamalı bir olgu yaratıp dayatmak.

Birinci aşamada hedefledikleri, Mescidi Aksa’yı zamansal olarak bölmek ki bir dereceye kadar bunu başardılar. İkinci aşama ise, bunu mekân olarak da bölmektir. Ama şimdiye kadar bunu başaramadılar. Telmudi ayinlerini yapmak için Rahmet Kapısı'nda sinagog inşa etme girişimleri, Rahmet Kapısı'ndaki mescidin açılmasıyla mekân olarak burayı bölme hayalleri suya düştü ve bu konuda başarısız oldu. Bu durum onları, tapınağın manevi değerini ihya etme düşüncesine itti. Oysa Mescidi Aksa içindeki bütün mekânlar ve işaretler İslam’a aittir. Ancak onların yaptıkları ayinler nedeniyle burası onların mabediymiş gibi bir hava estirmeye çalışıyorlar. Burada kurban kesme girişimleri de önemlidir. Çünkü bunu başarırlarsa, buranın onların mabedi olarak görülmesine ve kabul edilmesine neden olacaktır.

Burada kurban kesme hayallerini gerçekleştirmek için hiçbir fırsatı kaçırmayacak ve planlarını sonuna kadar götürmeye çalışacaklardır. Bunun için hazırlıkları üst düzeyde yapacaklar. Daha önce de bu fanatik cemaatler Mescidi Aksa dışında kurban kesmişlerdir. Bu konuda Yahudi Konseyi (Sanhedrin) hazırdır ve her konuda eğitimini almıştır. Ramazan ayında Mescidi Aksa içinde toplantı yapıp, kurbanın kesileceği yer konusunu ele aldılar. Yaptıkları açıklamada, burada kurban kesmelerine hiç kimsenin mani olamayacağını ifade ettiler. Mescidi Aksa baskınlarında ve burada ayin yapılmasına işgal polisi büyük kolaylıklar sağladı.

Kurban Kesecek Olanlara Ödül

Tapınak Dağına Dönüş Hareketi, kurban kesebilenlere 10 bin şekel (3100 dolar), oğlak sokup kesemeyenlere 800 şekel (250 dolar), girişimde bulunup da başaramayanlara 400 şeke (125 dolar) vereceğini duyurdu. Müslümanların duygularıyla oynayan fanatik Tapınak cemaatleri sözkonusu ödül duyurularından sonra liderlerinin  “oyunun kurallarını değiştirme zamanı geldi” sözlerini aktardılar.

Siyonist işgal rejimiyle fanatik yahudi cemaatleri Mescidi Aksa ve Filistinlilere yönelik aşamalı ama hızlı düşmanca adımlar atıyorlar. Pesah Bayramı'nda kurban sunma girişimleri Mescidi Aksa ve çevresinde yeni bir olgu yaratmak istemelerindendir. O nedenle Tapınak cemaatleri Burak alanının güneyinde bulanan Emevi Sarayları alanında iki çadır kurdular. Bununla gelecek günlere hazırlık yapıyorlardı. Kestikleri kurbanların külünü işgal polisiyle işgal hükümetinin onayıyla Kubbetu’s-Sahra’da saçmayı düşünüyorlardı. Yahudi Pesah Bayramı'nın bu şekilde kutlanması için uzun yıllardan sonra ilk defa burada yapacakları kurban eylemi için Tapınak cemaatleri A ve B planları bile hazırlamışlardı.

Direniş Her Alanda Tırmanışta

Siyonist işgal rejimiyle çapulcu yerleşimcilerin yaptıklarına verilecek en iyi cevap her türlü direnişi tırmandırmanın yanında düşmanla yapılan güvenlik koordinasyonunun durdurulması, işgal askerlerini ve fanatik cemaatleri frenletmek için Batı Yaka’da direnişin serbest bırakılmasıdır. Şu anda meydana gelen eylemlerle halk direnişi arkasında önemli değişim ve olayların olacağı yeni bir aşamanın tesisi mahiyetindedir. 

Kudüs Kılıcı Savaşı Kazanımları

Filistin halkının bugün bütün şehir, köy, belde ve alanlarda düşmanla açık bir savaşa girmesi, Nakab halkının işgale karşı direnişi ve işgalcinin planlarına karşı koyması, topraklarını savunmak için ellerinden geleni yapma gayreti içinde olmaları, Filistin halkının içine direniş ruhunu aşılayan ve bu direnişin ateşini her yerde yakan Kudüs Kılıcı Savaşı'nın kazanımlarıdır. 

Meydana gelen etkili bireysel eylemlerle halk direnişi, işgal rejimiyle bölgedeki Arap rejimleriyle ilişkileri normalleştiren ülkelere karşı bir meydan okuma, bir devrim halidir. İşgal rejiminin kalbinde eylem yapan gençleri buna iten sebeplerin temelinde bu gençlerin toprağını özgürleştirme ve işgalciyi kovmaya olan imanları yatmaktadır. Avrupa ülkeleriyle, bölgede ilişkileri normalleştiren ülkelerin gayri meşru siyonist rejimi koruyabileceklerine inanmaları boştur. 

Bütün dünya şunu bilsin ki, Filistin halkının ödediği bedel ile bu halkın özgürlüğü için akıttığı kanlar anlaşma, tazminat, kendisiyle işbirliği yapan bir yönetim, işgal idaresi altında yaşam koşullarını iyileştirme gibi konularda pazarlık konusu yapılamaz.

Son olarak: 

İşgal rejimiyle yerleşimci çapulcular, buranın tarihi sahipleri var olduğu sürece Filistin topraklarında hiçbir zaman güvende olamayacaklardır. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar