SİYONİST İŞGALCİLER EL HALİL'DE TERÖR ESTİRDİ

Batı Şeria’nın güneyindeki El-Halil kentinin kuzeybatısında yer alan Surif beldesinde dün (23 Nisan Cumartesi) akşam saatlerinde dört kişi Yahudi yerleşimciler tarafından kurşunla yaralandı. 

Görüntülenme: 739 Tarih: 24 Nisan 2022 14:23
SİYONİST İŞGALCİLER EL HALİL'DE TERÖR ESTİRDİ

Yerel kaynaklar, Bat Ayin Yahudi Yerleşkesi sakinlerinden bir grubun Surif beldesi yakınlarındaki El-Karinat bölgesinde dört Filistinliyi ateş açarak yaraladığını ve yaralıların hastaneye kaldırıldıklarını bildirdi.
 

Kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin saldırısının işgal güçlerinin gözü önünde gerçekleştiğini ve işgal güçlerinin yerleşimcileri koruduğunu söyledi.
 

Bu arada, Surif beldesi sakinlerinin Yahudi yerleşimcilere ve işgal güçlerine karşı yardım çağrısında bulunması üzerine El-Karinat, Safa, Tuveyk ve Vadi Abbad bölgelerinden onlarca kişinin Surif beldesine koştuğu, işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı ve işgal güçlerinin Filistinlilerin üzerine göz yaşartıcı bomba attığı kaydedildi.
 

Surif beldesi “Surif hücresi” adıyla bilinen ve doksanlı yıllarda Batı Şeria’nın güneyinde faaliyet gösteren İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın en ünlü hücresiyle tanınıyor.
 

Surif hücresinin çevre yollarında işgalcilere adeta sokağa çıkma yasağı koyan güçlü eylemleri, işgal istihbaratında büyük tartışmalara yol açmıştı.
 

Dün ikindi saatlerinde de Kalkiliya’nın doğusundaki Kefer Kaddum köyünde Yahudi yerleşimini protesto için düzenlenen yürüyüşün ardından işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 

Ömer ibnu’l-Hattab Camii önünde toplanan göstericiler, köyün kapalı olan batı girişine doğru yürümeye başladı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin göstericilerin üzerine plastik mermilerle ateş açtığını ve göz yaşartıcı bomba attığını bildirdi.
 

Kefer Kaddum köyü sakinleri Temmuz 2011’den bu yana her hafta Cuma ve Cumartesi günleri 2003 yılında El-Aksa İntifadası sırasında işgal güçlerince kapatılan caddenin yeniden açılması talebiyle yürüyüş düzenliyor.
 

İşgal güçleri tarafından kapatılan caddenin Kefer Kaddum’u civardaki köylere ve beldelere bağladığı, kapatılmasının ardından köy sakinlerinin ulaşımda büyük sıkıntı çekmeye başladığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar