ABBAS YÖNETİMİNDEN CENİN'DE TEHLİKELİ GİRİŞİM

Batı Şeria’nın Cenin kentinde dün (23 Nisan Cumartesi) akşam saatlerinde Cenin Valiliği yakınlarında Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik güçleriyle silahlı kişiler arasında çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 642 Tarih: 24 Nisan 2022 00:51
ABBAS YÖNETİMİNDEN CENİN'DE TEHLİKELİ GİRİŞİM

Çatışmalarla ilgili yayınlanan video görüntülerinde, silahlı kişilerin birçok yönden Cenin Valiliği’ne doğru ateş açmaları dikkat çekerken, çatışmalarda ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.
 

Cenin’deki çatışmalar, Fetih Hareketi Kabatya Teşkilatı’nın yayınladığı bildiriden birkaç saat sonra gerçekleşti.
 

Bildiride, Cenin Valisi Ekrem Er-Recub’un ve Filistin Yönetimi güvenlik birimleri yetkililerinin şerefli insanların ve direnişçilerin silahlarının peşine düştükleri, yasa dışı oluşumların ve sokaklarda karmaşaya yol açanların silahlarını ise görmezden geldikleri belirtildi.
 

Bildiride ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Genelde halkımızın ve özellikle de Cenin sakinlerinin içinde bulundukları zor koşullara rağmen Cenin Valisi, Emniyet Müdürü ve İstihbarat Müdürü kişisel çıkarları gereği şerefli insanların silahlarının peşine düştüler.”
 

Toplumda huzursuzluğa ve karmaşaya yol açanların silahlarına dokunulmadığına dikkat çekilen bildiride, söz konusu kişilerin kendilerinin ve efendilerinin çıkarlarına hizmet etmeyen Fetih üyeleriyle hesaplaşmakta ısrar ettikleri dile getirildi.
 

Bildirinin sonunda direnişçilere ve şerefli insanlara dokunulmasına izin verilmeyeceği uyarısı yapıldı ve Kabatya’nın şerefli silahın sağlam kalesi olmaya devam edeceği ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar