SİYONİST ÇAPULCULAR NABLUS'TA ZEYTİN AĞAÇLARINI SÖKTÜ

Yahudi yerleşimciler Nablus’un doğusundaki Azmut beldesinde Filistinlilere ait çok sayıda zeytin ağacını ve fidanını söktü. 

Görüntülenme: 685 Tarih: 24 Nisan 2022 17:47
SİYONİST ÇAPULCULAR NABLUS'TA ZEYTİN AĞAÇLARINI SÖKTÜ

Filistinli çiftçi Murad Amir, bu sabah (24 Nisan Pazar) beldenin kuzey bölgesindeki arazisine gittiğinde Yahudi yerleşimcilerin arazisini tahrip ettiklerini gördüğünü, yerleşimcilerin yaklaşık 30 zeytin ağacını sökerek kırdığını söyledi.
 

Amir, arazisini iki yıl önce ıslah etmeye başladığını ve zeytin ağaçları diktiğini fakat işgal güçlerinin altı ay boyunca arazisinin bulunduğu bölgeye ulaşmasını engellediğini ifade etti.
 

Nablus’un doğusundaki köylerin Azmut, Salim ve Deir El-Hatab köylerine ait topraklar üzerinde kurulu Elon Moreh Yahudi Yerleşkesi’nde yaşayan yerleşimcilerin saldırılarına maruz kaldığı belirtildi.
 

İşgal güçleri himayesinde Batı Şeria’da ve Kudüs’te terör estiren Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ve evlerine, araçlarına ve tarım arazilerine saldırıyor, hasat mevsiminde çiftçilerin ürünlerini toplamalarına engel oluyor ve toplanan ürünleri çalıyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar