MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN MESCİDİ AKSA AÇIKLAMASI

Filistin Ulusal Girişimi Hareketi'nin başkanı Mustafa El-Bergusi, İsrail işgal güçlerinin Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlarını ve saldırılarını kınadı.  

Görüntülenme: 1057 Tarih: 23 Nisan 2022 17:56
MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN MESCİDİ AKSA AÇIKLAMASI

Bergusi, Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin mübarek Cuma gününde de Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılarını ve baskınlarını sürdürdüklerini, namaz kılanlara gerçek mermilerle ve gaz bombalarıyla saldırdıklarını, bazıları ağır olmak üzere onlarca kişinin yaralanmasına sebep olduklarını hatırlatarak, işgal güçlerinin en başta 22 Nisan Cuma gününden itibaren Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemeyeceklerini açıklarken yalan söylediklerine dikkat çekti. Sonra bütün bunları tüm dünyanın gözlerinin önünde yaptıklarını, Filistinlilerin Mescidi Aksa'ya ulaşmalarına izin verdiklerini ileri sürmelerine rağmen binlerce Filistinlinin buraya ulaşmasını engellemek suretiyle de yalan söylediklerini hatırlattı. Bergusi işgal güçlerinin, Gazze ahalisinin tamamının Batı Şeria ahalisinin de çoğunun Mescidi Aksa'ya ulaşmasını engellediklerini vurguladı. 

Bergusi, işgal güçlerinin bütün bunları ABD heyetinin Kudüs'te bulunduğu sırada yaptıklarına dikkat çekerek, bunun söz konusu grubun da hiçbir şey yapmadığına delalet ettiğini belirtti. 

Bergusi, işgal rejiminin saldırılarının Filistinlilerin iradesini kıramadığını ve kıramayacağını, onların kimseden bir şey beklemediklerini, kendi iradelerine güvendiklerini ifade etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar