150 BİN MÜSLÜMAN MESCİD-İ AKSA'DA CUMA NAMAZI KILDI

Siyonist işgal rejiminin sergilediği tüm terör ve şiddete, her gün düzenlediği baskınlara ve Müslümanların buraya ulaşmalarını engellemek için çıkardığı bütün zorluklara rağmen bugün (22 Nisan) Cuma namazında Mescidi Aksa'da 150 bin kişilik bir cemaat toplandı.  

Görüntülenme: 865 Tarih: 23 Nisan 2022 09:07
150 BİN MÜSLÜMAN MESCİD-İ AKSA'DA CUMA NAMAZI KILDI

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin yaptığı açıklamaya göre, işgal güçlerinin kapılarda ve caddelerde çıkardığı tüm zorluklara rağmen Ramazan'ın üçüncü Cumasında 150 bin Müslüman Cuma namazını Kudüs'teki Mescidi Aksa'da eda etti.

İşgal rejiminin birçok yerde askeri kontrol noktası kurmasına ve Kudüs'e geçişleri zorlaştırmasına rağmen Batı Şeria bölgesinden ve 1948'de işgal edilmiş bölgeden binlerce kişi Cuma namazlarını Mescidi Aksa'da kılmak ve burada itikafa girmek amacıyla Kudüs'e akın etti. 

Cuma namazında hutbeyi okuyan Şeyh Yusuf Ebu Sinine mukaddes mekanların korunmasının en önemli görevlerden biri olduğunu hatırlattı. 

Ebu Sinine Filistinlilerden, Mescidi Aksa üzerindeki musibetin kalkması için kararlılık göstermelerini, birlik içinde olmalarını, sabırlı olmalarını, cihad etmelerini ve burada nöbete katılmalarını istedi.

Ebu Sinine, işgalcilerin Mescidi Aksa'da Müslümanları ibadetleri esnasında huzursuz etmelerine fırsat verilmemesini istedi.

Mescidi Aksa'nın ve İbrahim Camisi'nin çok büyük zulümlere maruz kaldığını hatırlatan Ebu Sinine hutbede esirler davasına da değinerek, esirleri korumanın bütün herkesin görevi olduğunu ve onların boyunlarındaki bağları çözmenin tüm ümmetin üzerine borç olduğunu vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar