SİYONİSTLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEMEYE DEVAM EDİYOR

 

Görüntülenme: 1258 Tarih: 23 Nisan 2022 22:14
SİYONİSTLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEMEYE DEVAM EDİYOR

İsrail işgal yönetiminin bugünden (22 Nisan Cuma) itibaren, Ramazan bayramının son gününe kadar yahudilerin Mescidi Aksa'ya girmelerine izin verilmeyeceği yönünde karar almasına rağmen işgal güçleri saldırgan tutumunu değiştirmedi ve bugün sabah Mescidi Aksa'ya yine baskın düzenledi. Saldırılarda 31 kişi kauçuk kaplamalı mermiyle yaralanırken, onlarca kişi de atılan gaz bombalarından dolayı nefes alma sorunu yaşadı. 

Filistin Kızılayı, ekiplerinin Mescidi Aksa'da kauçuk kaplamalı mermiyle yaralanmış 31 kişiye müdahalede bulunduğunu, bunlardan 2'sinin durumunun ağır olduğunu, 11 yaralının tedavi için hastaneye nakledildiğini duyurdu. Yaralılardan üçünün basın mensubu olduğu belirtildi. Ayrıca ilk yardım ekiplerinden de bir kişi yaralandı. 

İşgal güçlerinin ayrıca atılan mermiyle yaralanmış gençlerden birini Mescidi Aksa'nın alanı içinde gözaltına aldığı bildirildi. 

İşgal güçlerinin baskın esnasında Mescidi Aksa'nın binalarının çatı kısımlarına çıkarak buralardan cemaatin üzerine mermi attıkları belirtildi. 

Görgü tanıkları işgal güçlerinin attığı mermiler ve gaz bombaları sebebiyle Mescidi Aksa'nın ağaçlarından birinin alev aldığını ifade ettiler. 

İşgal polislerinden kalabalık bir grubun Silsile Kapısı tarafından baskın düzenlediği ve bunların keskin nişancılarının binaların çatı kısımlarına konuşlandıkları ve buralardan saldırı düzenledikleri ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar