SİYONİST ORDUDAN GAZZE'YE HAVA SALDIRISI

İsrail işgal uçakları bu gece (21 Nisan Perşembe) Gazze Şeridi'nde iki mevziye saldırı düzenledi.  

Görüntülenme: 764 Tarih: 21 Nisan 2022 20:18
SİYONİST ORDUDAN GAZZE'YE HAVA SALDIRISI

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde işgal rejiminin savaş uçaklarının direnişin Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan bir mevzisine birkaç füze attığı belirtildi. 

Kaynaklar işgal uçaklarının ayrıca Gazze Şeridi'nin güneyindeki Ubeyde mevzisine yönelik bir saldırı düzenlediğini haber verdi. 

Yine kaynakların verdiği bilgilerde işgal rejimi tanklarının da El-Bureyc'in doğusundaki bir sahayı hedef alan saldırılar düzenlediği ifade edildi. 

Bu arada Filistin direnişi de Gazze'deki saldırılar esnasında işgal uçaklarına karşı uçaksavar füzeleri fırlattı. Ayrıca Gazze çevresindeki yahudi kibbutzlarına da top mermileriyle saldırı düzenlendiği haber verildi. Direnişin bu saldırılarına karşı işgal rejiminin Demir Kubbe sisteminin harekete geçerek saldırının düzenlendiği yöne doğru roket attığı belirtildi. 

İşgal ordusunun sözcüsü de Sderot yahudi yerleşim merkezine yönelik füze saldırısına karşı İsrail savaş uçaklarının bir askeri mevziye ve Aynu Nafak'a saldırı düzenlediği iddiasında bulundu. 

İşgal rejimi gece saatlerinde, Gazze tarafından atılan bir füzenin Sderot yahudi yerleşim merkezine düştüğü açıklamasında bulunmuştu. 

İşgal ordusu sözcüsü savaş uçaklarının, daha önce gerçekleştirilen hava saldırısı esnasında uçaksavar füzelerinin atılmasına karşılık olarak Hamas'ın hava savunma gücünün kullandığı bir askeri üssü hedef aldığını ileri sürdü. 

Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları işgal uçaklarının 18 Nisan gecesi gerçekleştirdiği saldırılarda da uçaksavar füzeleri atmıştı. Bu olay işgal uçaklarına karşı hava savunma sisteminin kullanıldığı ilk olay olmuştu. 

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım işgal rejiminin saldırılarının Filistin halkının kararlılığını ve ona karşı direnişini sürdürme konusundaki ısrarını daha da artıracağını dile getirdi. 

Kasım yaptığı basın açıklamasında; "Bu savaş sadece bir şekilde bitebilir. Halkımız zafer kazanırsa ve bağımsızlık ve yurda dönüş amaçları gerçekleşirse." diye konuştu. 

Kasım, işgal rejiminin Filistin halkının iradesini kırma savaşında başarılı olamayacağını vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar