FİLİSTİN HALKINI DESTEKLEME KOMİTESİ'NDEN MESCİD-İ AKSA AÇIKLAMASI

İran Cumhurbaşkanlığı Filistin Halkının İslam Devrimini Destekleme Komitesi, Siyonist rejimin ve gaspçı yerleşimcilerin Arap ülkelerinin bazı liderlerine ihanet ederek eskisinden daha utanmaz olduklarını duyurdu. 

Görüntülenme: 814 Tarih: 20 Nisan 2022 12:00
FİLİSTİN HALKINI DESTEKLEME KOMİTESİ'NDEN MESCİD-İ AKSA AÇIKLAMASI

İRNA'ya göre, Filistin Halkı İslam Devrimini Destekleme Komitesi, Mescid-i Aksa'daki Siyonistlerin yeni suçlarını kınayan ve Siyonist rejimi oruç tutanlara saldırmaktan ve Mescid-i Aksa'ya hakaret etmekten vazgeçmesi konusunda uyaran bir bildiri yayınladı.
Bildiride, "Müslümanların kutsal mekanlarına saldırmak, Siyonistleri bu rejimin doğasında var olan krizlerden kurtarmakla kalmayıp, kinleri derinleştirip savaş ateşini daha da alevlendiriyor" denildi.

Filistin Halkının İslam Devrimini Destekleme Komitesi, İslam dünyası alimlerini, özgür düşüncenleri ve dünyadaki özgürlük arayanları işgalcilerin bariz zulmünü görmeye ve Filistin halkının meşru ve doğal haklarını savunmaya çağırdı. 

Siyonist rejimin Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik hegemonik eylemleri, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO'nun 2016'da Yahudilerin özellikle Kudüs'teki kutsal yerlerle her türlü tarihi, dini veya kültürel ilişkisini reddettiği ve Mescid-i Aksa'yı  Müslümanlar için kutsal bir yer olarak gördüğü bir ortamda gerçekleşiyor.

Komite ayrıca, Siyonist rejimle ilişkilerin utanç verici normalleşmesine uyan  ülkelerin liderlerine hitaben bugün Kudüs'te yaşananları  görmeye çağırarak  kutsal mekanlara ve savunmasız Kudüs halkına yönelik tekrarlanan Siyonist saldırılarının devam etmesinin onların pasifliği ve ihanetlerinin sonucu olduğunu belirtti. 

parstoday

Yorumlar