BURSA'DAN GASIP İSRAİL'E TEPKİ (VİDEO)

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa ve Kudüs'e yönelik yaptığı saldırılarına düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla tepki gösterdi. 

Görüntülenme: 870 Tarih: 19 Nisan 2022 13:51
BURSA'DAN GASIP İSRAİL'E TEPKİ (VİDEO)

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı tarafından "Bursa Kudüs'e Sahip Çık" sloganıyla kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

Bursa Ulu Cami avlusunda gerçekleştirilen ve halkın da büyük destek verdiği kitlesel basın açıklaması öncesi, Ulu Camide yüzlerce kişinin katılımıyla yatsı ve teravih namazı kılındı.

Her yıl Ramazan ayında uyguladığı şiddeti arttıran işgal çetesinin Filistinli Müslümanlara yönelik saldırılarına tepki amaçlı düzenlenen kitlesel basın açıklamasında, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkılması çağrısında bulunuldu.
 

Yağmur altında gerçekleştirilen basın açıklamasında, siyonist terör şebekesi telin edilirken Filistinli Müslümanların Kudüs ve Mescid-i Aksa için verdiği mücadeleye destek verildi.

Basın açıklamasında katılımcılar sık sık tekbir getirerek, siyonist işgal rejimi aleyhine sloganlar attı. Siyonist işgal rejimine tepki gösteren kalabalık, Kudüs ile ilgili dövizler ve Filistin bayrakları açtı.

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Oktuay, siyonist işgal rejiminin her Ramazan ayında Filistin genelinde ve Mescid-i Aksa'ya yönelik vahşi saldırılarını artırdığına dikkat çekti.

Oktuay, siyonist işgal rejiminin bu saldırılarla Müslümanların tepkisini ölçtüğünü ve bayrama da buruk bir şekilde girmelerini hedeflediğini belirtti.
 

"Bu vahşi ve barbar saldırılar kabul edilemez"

Siyonist işgal rejiminin saldırılarına tepki gösteren Oktuay, "Mübarek Ramazan ayının ortasına geldiğimiz bu günlerde siyonistler Mescid-i Aksa'nın kudsiyet ve mahremiyetini çiğneyerek sabah namazında Aksa'ya her taraftan saldırıya geçtiler. Gerçek ve plastik mermilerin yanında gaz bombaları ile Mescitte namaz kılan cemaat ve murabıtlara saldırmış, bu saldırılarda yüzlerce Müslüman yaralanırken yüzlercesi de kaçırılarak esir edilmiştir. Bu vahşi ve barbar saldırılar kabul edilemez. Bu saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz." dedi.

"Davanız bizim davamız, acınız bizim acımız, sevinciniz bizim sevincimizdir"

Mescid-i Aksa'nın izzeti için bedenlerini siper ederek şehadet şerbetini içen şehitlerin şehadetlerini tebrik eden, yaralılara acil şifalar ve esir edilenlerin de bir an önce özgürlüğüne kavuşmalarını Allah'tan niyaz eden Oktuay, "Kudüs'te, Aksa'da ve bütün Filistin topraklarında siyonist işgale karşı direnen kardeş ve bacılarımızı buradan selamlıyoruz. Mekân olarak yanınızda olamasak da ruhumuz ve kalbimizle yanınızdayız. Davanız bizim davamız, acınız bizim acımız, sevinciniz bizim sevincimizdir." ifadelerini kullandı.
 

"Siyonist rejimle kurulacak her tür ilişki Kudüs davasını yalnız bırakacak ve zayıflatacaktır"

Siyonist işgal devam ettiği müddetçe saldırılar ve acıların devam edeceğini belirten Oktuay, "Siyonist işgal devam ettiği müddetçe şehitler verilecek, yaralılar olacak, Filistinli kardeşlerimiz muhacir olacak, ümmet rahat yüzü görmeyecektir. Bu saldırı ve işgali bitirmenin yolu; iki devletli çözüm, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme safsataları değildir. Bunun böyle olmadığına tarih şahittir. Siyonist rejimle kurulacak her tür ilişki Kudüs davasını yalnız bırakacak ve zayıflatacak, Aksa'ya yönelik saldırıları artıracak, işgal ve talanın genişlemesiyle sonuçlanacaktır. Bunu hiçbir Müslüman kabul etmemelidir. Bu işgal ve saldırıları bitirmenin tek yolu Kudüs ve Filistin topraklarında siyonist işgali tamamen kaldırmaktır. Bu da Filistin halkının şerefli ve izzetli direnişine ses olmak, bütün imkânlar seferber edilerek destek olmak, her zaman ve zeminde yanlarında olmakla olur." şeklinde konuştu.

"Bu mücadele asla bir terör eylemi değildir"

Filistin halkının kendi vatanlarını, Kudüs'ün şeref ve izzetini savunmak için yapmış oldukları mücadelenin meşru ve kutsal olduğunun altını çizen Oktuay, "Bu mücadele asla bir terör eylemi değildir. Terörist, Filistin halkını katleden, topraklarını işgal eden Aksa'nın mahremiyetini ayaklar altına alan siyonist işgal rejimdir. Bu işgal ve katliam durdurulmalıdır. Tarih ve günümüz şahittir ki bu işgal çetesi kınama, açıklama ve protestolardan değil, sadece güçten anlar. Siyonistleri azgınlaştıran, pervasızlaştıran, işlediği cürümlerin yanına kâr kalmasıdır. İşledikleri cürümler cezasız kalırsa bundan sonra daha büyük katliamlara girişecek, Allah muhafaza, bir sabah Aksa'nın tamamen işgal edildiği haberiyle uyanacağız. Buna asla izin verilmemelidir." çağrısında bulundu.

"Kudüs ve Aksa, sadece saldırıya uğradığı zaman gündemimize girmemeli"

Siyonist işgal rejiminin Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya saldırılarda bulunma cesaretini Müslümanların birlik olamamasından aldığını vurgulayan Oktuay, "Allah Aziz'dir. İslam azizdir, Kudüs ve Aksa azizdir. Zulme, işgal ve talana teslim olmayıp direnenler azizdir ve aziz olmaya devam edecekler. Kudüs ve Aksa, sadece saldırıya uğradığı zaman gündemimize girmemeli, daima gündemimizin birinci maddesi olmalı, işgalden kurtuluşu için kısa, orta ve uzun vadeli işleyen ve kendisini güncelleyen somut planlarımız olmalıdır. İşgal rejimini zulüm ve işgalinde pervasızlaştıran Müslümanların birlik olamamalarıdır. İki milyarlık İslam ümmetinin gözü önünde bu katliamların yapılması kabul edilemez. İzzetli ve şerefli Müslümanlar, gençlerimiz, kadınlarımız, âlim ve yöneticilerimiz bu zilleti kabul etmemeli. Aksa'nın izzeti ve özgürlüğü için birleşmeli ve ayağa kalkmalıdır." şeklinde konuştu.

"Kudüs davasına sırt çevirip siyonist rejimle ilişki kurulmamalıdır"

Müslüman ülkelerin yöneticilerinin ve özellikle Türkiye'nin, bu saldırıları sona erdirip tekrarlanmaması için somut adımlar atması çağrısında bulunan Oktuay, "Verilen söz ve vaatler ne olursa olsun, Kudüs davasına sırt çevirip siyonist rejimle ilişki kurulmamalıdır. Filistin'de 'normalleşme' siyonist işgalin bitmesidir. Filistin'de 'normalleşme' işgalcilerin geldikleri yere geri dönmesidir. Dünyanın, siyonistleri devlet olarak tanımaktan vazgeçmesidir. Siyonistleri tanımanın ne Türkiye'ye ne Filistin halkına ne de ümmete bir faydası olmayacaktır. Aksine dünyevi ve uhrevi vebali büyüktür. Allah indinde kimse bunun hesabını veremez." diye konuştu.

"Bu işgal ve talana karşı hep birlikte karşı duracağız"

HÜDA PAR olarak her daim Kudüs davasının yanında olduk ve olmaya devam edeceklerini ifade eden Oktuay, "Bütün üyelerimizle Filistin'de yaşanan gelişmeleri yakından izliyor ve takip ediyoruz. Gelişmelere göre tavırlarımızı belirleyecek, bu işgal ve talana karşı hep birlikte karşı duracağız. Allah bizleri özgür Kudüs için mücadele edenlerden eylesin.  En kısa zamanda Aksa'da hep birlikte namaz kılmayı nasip eylesin." temennisinde bulundu.

Basın açıklaması, Ebubekir Arslan Hocanın yaptığı duanın ardından sona erdi. 
 

İLKHA

Yorumlar