ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN MESCİDİ AKSA AÇIKLAMASI

Şeyh İkrime Sabri, Siyonist ordunun Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını terörist ve barbarca saldırılar olarak nitelendirerek, Filistin halkının bu suçlar karşısında asla teslim olmayacağını belirtti. 

Görüntülenme: 996 Tarih: 18 Nisan 2022 22:30
ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN MESCİDİ AKSA AÇIKLAMASI

Mescid-i Aksa hatibi, işgalci Siyonist rejimin Mescid-i Aksa'da yönelik terörist ve vahşi eylemlerini, uluslararası hukuka, insan haklarına ve tüm dinlere aykırı "barbarca terör eylemleri" olarak nitelendirdi.

Şeyh İkrime Sabri, dün sabah Mescid-i Aksa'ya düzenlenen Siyonist askeri saldırıya yanıt olarak düzenlediği basın toplantısında şöyle dedi: "İşgal altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa askeri kışla haline geldi, bu da işgalci rejimin Kudüs şehrini Yahudileştirmeyi ve Mescid-i Aksa'nın kontrolünü ele geçirmeyi planladığı anlamına geliyor. Ancak tüm bu önlemler onlara herhangi bir hak garanti etmez."

Şeyh İkrime Sabri, "Filistinliler, işgalci rejimin erkeklere, kadınlara, yaşlılara, hastalara ve çocuklara yönelik keyfi saldırılarına asla boyun eğmeyecektir. Filistin halkı İslam Ümmeti adına görevini yapıyor ama İslam Ümmeti sorumluluktan muaf değildir. Mescid-i Aksa herkes için bir emanettir; herkes üzerine düşeni yapmalı ve sorumluluklarını üzerine almalıdır." dedi.

Mescid-i Aksa hatibi son olarak, "Filistinliler, Siyonistlerin Mescid-i Aksa'yı zaman ve mekan olarak bölme planlarını gerçekleştirmelerine izin vermedi." diye belirtti.

rasthaber

Yorumlar