FİLİSTİNLİLER MESCİD-İ AKSA'YA SAHİP ÇIKACAK

Filistin'deki İslami hareketin önde gelen isimleri, işgal rejiminin yahudilerin Pesah Bayramı'nı bahane ederek Mescidi Aksa'da terör estirmesine ve yüzlerce yahudinin buraya baskınlar düzenlemesine tepki gösterdi.  

Görüntülenme: 925 Tarih: 18 Nisan 2022 17:00
FİLİSTİNLİLER MESCİD-İ AKSA'YA SAHİP ÇIKACAK

İslami hareketin önde gelen isimleri yaptıkları basın açıklamalarında Filistinlilerin Mescidi Aksa'nın vefakar koruyucuları ve güvenilir bekçileri olmaya devam edeceklerini dile getirdi. 

İslami Vakıflar Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb açıklamasında; "Müslümanların Mescidi Aksa'ya girmeleri ve burada özgürce namaz kılmaları onların doğal hakkıdır. Burası bizim camimiz. İnancımızdan bir parça. Bizim bu kutsal topraklardaki varlığımızın bir sembolü." ifadesini kullandı. 

Kudüs Müftüsü Muhammed Hüseyin de, yüzlerce yerleşimcinin Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemesinin ve işgal güçlerinin namaz kılanlara saldırmasının İsrail'in Mescidi Aksa'ya, orada namaz kılanlara ve itikafa girenlere yönelik ihlallerinin devam ettiğinin bir göstergesi olduğuna dikkat çekti. Hüseyin, işgal rejiminin yaptıklarının tüm şeriatlara ve hukuk kurallarına aykırı olduğunu dile getirdi.

Mescidi Aksa'nın Müdürü Ömer El-Kisvani de, bu şekilde tehlikeli bir gerginliğe sebep olunmasının ve Mescidi Aksa'nın saygınlığına yönelik tecavüzün tüm sorumluluğunun İsrail hükümetine ait olduğunu vurguladı.

Kudüslü aktivist Muhammed Ebu'l-Hıms de, Mescidi Aksa'nın sadece Müslümanlara ait bir mabet olduğunu hatırlatarak işgal güçlerinin buna rağmen bu mabedin alanına baskın düzenlediklerini, yerleşimcilerinin baskınlarını ve içerisinde Talmud ayinleri yapmalarını güvenceye aldıklarını dile getirdi.

Cuma günü sabah namazından sonra Mescidi Aksa'yı basıp tüm alanını savaş meydanına döndüren, 200'den fazla insanın yaralanmasına sebep olan 500'e yakın insanı da gözaltına alan işgal güçleri iki gündür de yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa alanına baskın düzenlemesini kolaylaştırmak amacıyla, onların girmelerine izin verileceğinin bildirildiği saatten önce baskın düzenleyerek namaz kılanları zorla dışarı çıkardı. Bu uygulamanın siyonist işgal yönetiminin Mescidi Aksa'yı zaman ve mekan yönünden paylaştırma planının bir hazırlık çalışması olabileceğine dikkat çekiliyor. 

Yahudilerin Tapınak cemaatleri tarafından yapılan duyurularda, Pesah Bayramı günlerinde sabah 07.00-10.30 arasında yahudi gruplarının Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemesine izin verileceği belirtilerek yahudilerden bu saatlerde düzenlenecek baskınlara iştirak etmeleri istenmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar