GASIP İSRAİL GÜÇLERİ MESCİD-İ AKSA'YI GASP EDEMEDİ

İşgal güçleri bu sabah (17 Nisan Pazar) Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda rahatça dolaşabilmelerini sağlaman amacıyla baskın düzenleyerek cemaate saldırıp şiddet uygulamasına rağmen Mescid-i Aksa’yı boşaltmayı başaramadı. 

Görüntülenme: 1096 Tarih: 17 Nisan 2022 22:31
GASIP İSRAİL GÜÇLERİ MESCİD-İ AKSA'YI GASP EDEMEDİ

Mescid-i Aksa’da baskınlara karşı nöbet tutan Filistinliler, işgal güçlerinin çekilmesinin ardından “Canımız, kanımız feda olsun sana, ey Aksa” şeklinde sloganlar attı.

Mescid-i Aksa’da kaydedilen görüntüler, işgal güçlerinin Yahudi yerleşimcilerin baskınına karşı nöbet tutan kadınlara ve erkeklere vahşice saldırdığını ve bazılarını gözaltına aldığını gösterdi.

İşgal güçlerinin cemaati El-Kıble Mescidi’nde kuşatma altına aldığı, ses bombası ve göz yaşartıcı bomba kullandığı, Filistinlilerden en az 19 kişiyi yaraladığı ve 9 kişiyi gözaltına aldığı, daha sonra Mescid-i Aksa’dan çekildiği ifade edildi.

İşgal rejimi kaynakları, 700’den fazla Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya bu sabah düzenlenen baskına katıldığını belirtirken, Filistinli kanaat önderleri işgal rejiminin yüzlerce Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya girmesini olağan haline getirme planlarına karşı uyarıda bulundu.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mescid-i Aksa’nın kırmızı çizgi olduğuna dikkat çekerek, Mescid-i Aksa’nın kutsallığının çiğnenmesinden ve cemaate uygulanan şiddetten işgal yönetiminin sorumlu olduğunu bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar