VAN'DA ZALİM İSRAİL REJİMİ PROTESTO EDİLDİ (VİDEO)

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi israil terör devleti tarafından Mescidi Aksa’ya ve Müslümanlara karşı yapılan saldırılar düzenlenen basın açıklaması ile kınandı. 

Görüntülenme: 902 Tarih: 17 Nisan 2022 09:47
VAN'DA ZALİM İSRAİL REJİMİ PROTESTO EDİLDİ (VİDEO)

İkindi namazından sonra Hazreti Ömer Camii önünde yapılan basın açıklamasını Van SDİ Dönem Sözcüsü Prof. Dr. İsmail Hakkı Ekin okudu.

İşgalci, terörist ve siyonist israil polisinin ve fanatik yahudilerin, yıllardır Kudüs’te, Filistin’de işledikleri insanlık dışı suçlarının durmaksızın devam ettiğini hatırlatan Ekin, bu insanlık dışı zulmün her yıl hususen Ramazan ayında artarak, şiddetlendiğini ve tahammül edilemez bir noktaya geldiğini söyledi.

Ekin, “Gün geçmiyor ki bu zalim siyonist işgalciler bütün insanlığın gözü önünde pervasızca başta Mübarek Mescid-i Aksa ve Kudüs olmak üzere Filistin’de uyguladıkları işgal ve şiddet politikalarını çekinmeden uygulamaya devam etmesin, baskın düzenlemesin, Filistin’de masum bir ailenin yuvasını yıkmasın, çocuklar ve gençler vahşice gözaltına alınmasın, kadınlar şiddete maruz kalmış olmasın.” dedi.
 

“Dünyanın tepkisizliği israili cesaretlendiriyor”

Sabah namazında Mescid-i Aksa’ya saldırıldığı, ibadetlerin engellendiği ve onlarca kişinin yaralandığını aktaran Ekin, “Tüm insanlığa karşı hunharca işlediği terörist faaliyetleri apaçık ortada iken dünya ülkelerinin tepkisiz duruşları yıllardır olduğu gibi bugün de bu teröristleri cesaretlendirmektedir.

Zulümler sadece Kudüs’te, Filistin’de değildir. Bu zulüm Yemen’de, Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de, Libya’da, Afrika’da daha pek çok İslam ülkesinde devam etmektir. Müslümanların birbirlerine kırdırılması gözlerimizin önünde cereyan etmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Ümmet olarak tepkisiz kalmamız düşünülemez”

İslam âlemi ve tüm mazlum coğrafyalarda zulmün ve terörün tüm yüzlerinin gördüğü zamanlardan geçildiğini ifade eden Ekin,  

“On binlerce masum Filistinlinin feryadı gök kubbeyi inletirken, siyonistlerin ve işbirlikçilerinin İslam coğrafyasında yaptıkları katliamlar, işgaller, tecavüzler, sömürü faaliyetleri ayan beyan ortada iken, bizim ümmet olarak tepkisiz kalmamız düşünülemez.

Katil israil işgal ettiği topraklardan tamamen çekilmeden ve yaptıklarının hesabını eksiksiz olarak vermeden, bize rahat yoktur. Mübarek Mescid-i Aksa ve Filistin davası, İmanımızın ve insanlığımızın bitmeyecek bir davasıdır. Tek gayemiz Allah’ın rızadır.

Kudüs’te, Mescid-i, Aksa’da yapılan zulmü kınıyoruz.  Bu zalimleri, tüm işbirlikçilerini ve İslam âlemi arasında nifak saçanları lanetliyoruz.” şeklinde konuştu.

İLKHA
 

Yorumlar