SİYONİSTLER KILIK DEĞİŞTİREREK MESCİD-İ AKSA'YA GİRMEYE ÇALIŞIYOR

Dün akşam (16 Nisan Cumartesi) bir Yahudi yerleşimcinin Müslümanlar gibi giyinerek El-Meclis Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girmeye çalıştığı ifade edildi. 

Görüntülenme: 1056 Tarih: 17 Nisan 2022 01:13
SİYONİSTLER KILIK DEĞİŞTİREREK MESCİD-İ AKSA'YA GİRMEYE ÇALIŞIYOR

Kudüslü kaynaklar, Filistinli gençlerin Kudüs’ün Eski Belde semtinde bir Yahudi yerleşimcinin Müslümanlar gibi giyinerek Mescid-i Aksa’ya girmeye çalıştığını gördüklerini ve söz konusu yerleşimciye engel olduklarını bildirdi.

Filistinliler dün geceden bu yana sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda, bugün başlayacak Hamursuz Bayramı (Pesah) münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeyi planlayan Yahudi yerleşimcilere karşı koymak üzere Mescid-i Aksa’da nöbet tutma çağrısında bulunuyorlar.

Fanatik Yahudi cemaatleri, Yahudi yerleşimcileri bugünden Perşembe gününe kadar sabah saatlerinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye, avlusunda kurban keserek kanını Kubbetu’s-Sahra’nın bulunduğu bölgeye serpmeye davet ediyor.

“Tapınak Örgütleri Birliği”ne bağlı “Heykel Dağı İdaresi”, Hamursuz Bayramı (Pesah) münasebetiyle Pazar gününden Perşembe gününe kadar “toplu hac” olarak adlandırdıkları Mescid-i Aksa baskınlarına Yahudi yerleşimcilerden herkesin katılmasını istediklerini açıkladı.

Açıklamada, baskınların sabah 07.00’den 10.30’a kadar süreceği ve katılımcı sayısının çokluğuna göre sürenin uzatılabileceği ifade edildi.

Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa’nın statüsünün değiştirilmesini talep ederken, Cuma gününden bu yana yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya kurban sokma girişimleri de devam ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar